AKTUALNO / VIJESTI

SELA ODUMIRU

Bijela kuga hara na našem području: Čak 29 naselja Karlovačke županije nema više niti jednog stanovnika - prije 10 godina bilo ih je 18

Bijela kuga hara na našem području: Čak 29 naselja Karlovačke županije nema više niti jednog stanovnika - prije 10 godina bilo ih je 18

Tužni rekorder je Ozalj na čijem području je čak 11 naselja bez i jednog jedinog stanovnika

Čak 29 naselja u Karlovačkoj županiji prema posljednjem Popisu stanovništva nema niti jednog jedinog stanovnika. Prije 10 godina bilo ih je 18, no to ne znači da je novih 11, jer je bilo i onih koja su u međuvremenu ipak privukla ponekog novog stanovnika.

Apsolutni rekord na ovoj neslavnoj listi je šire područje grada Ozlja, na kojem je čak jedanaest naselja bez ijednog stanovnika. To su Cvetišće, Galin, Gudalji, Hrastovica Vivodinska, Kamenci, Kunčani, Malinci, Pečarići, Popovići Žumberački Rajakovići i Sekulići.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na području Slunja bez ijednog stanovnika su tri naselja: Rabinja koja je bila pusta i prije 10 godina te Kutanja i Cvijanović Selo koji su svoje posljednje stanovnike izgubili u periodu od posljednjeg popisa. 

Bez stanovnika je i jedno naselje u okviru Karlovca - Šebreki, koji su to već dulje vrijeme.

Četiri su nenaseljena mjesta na području Barilovića - Gornji Poloj i Novi Dol su to od prije, a Novo Selo Perjasičko i Potplaninsko su novi na ovoj tužnoj listi. 

U općini Bosiljevo bez stanovnika su ostali Korenić Brdo i Potok Bosiljevski, a na području Cetingrada Begovo Brdo i Trnovi. U Rakovici stanovnika nemaju Jamarje i Koranski Lug, ali je "jednog ali vrijednog" dobio prije nenaseljeni Sadilovac. U Vojniću i dalje nema stanovnika u Selakovoj Poljani, a po novom ni u Lipovcu Krstinjskom.

Stanovnika nema ni naselje Trupinjak na području Vojnića, kao ni Račak na području Netretića, ali u toj općini ponovno su naseljeni Baići sa 3 stanovnika.

Izdvojeno


Reci što misliš!