AKTUALNO / VIJESTI

UMJETNICI I DJECA

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije vraća se najljepša karlovačka kulturna tradicija - kreće 48. ZILIK!

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije vraća se najljepša karlovačka kulturna tradicija - kreće 48. ZILIK!

Nakon jednogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, u 2022. godini vraća se jedna od najljepših karlovačkih kulturnih tradicij. Tradicionalno, u posljednjem tjednu siječnja, održat će se 48. ZILIK!

Zbog pandemije koja još uvijek traje, te u skladu s epidemiološkim mjerama, ZILIK će ove godine biti realiziran u reduciranom obliku. Iako neće biti Velikog ZILIK-a, domska djeca će i dalje biti u fokusu ZILIK-a jer uz maštovite i raznolike likovne radionice koje će za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi i ostale polaznike održati kvalitetni akademski umjetnici i umjetnice iz raznih dijelova Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

48. ZILIK počinje u ponedjeljak 24. siječnja Malim ZILIK-om već u 10 sati ujutro, i to  likovnom radionicom magistre edukacije likovne kulture Mirele Blažević pod nazivom "Slikarska kuharica". Svečano otvorenje 48. ZILIK-a ove godine bit će obilježeno izložbom akademskog slikara Željka Subića pod nazivom "Vagoni – bilješka u vremenu" u 19:30 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom.

U utorak će akademska slikarica i kiparica Andrea Cihlar održati dvije različite radionice: prijepodnevnu radionicu pod nazivom "Reljefi i konstrukcije" i poslijepodnevnu radionicu pod nazivom "Slaganje objekta". Srijeda je rezervirana za magistra grafike Matka Antolčića koji će održati radionicu pod nazivom "Veseli zoološki vrt". U četvrtak će akademski slikar Damir Facan-Grdiša s djecom voditi radionicu pod nazivom "Basne". Mali ZILIK zatvara se radionicom akademske slikarice Ivane Barišić Tomšić koja je za petak osmislila radionicu "Ja volim, ja želim…".

Izbornica ZILIK-a je povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Radionice će se održavati od ponedjeljka do petka svaki dan od 10-12h i od 15-17h izuzev petka 28. siječnja kada će biti održana samo prijepodnevna radionica.

Valja naglasiti i da je 48. ZILIK posvećen nedavno preminulom Nikoli Albanežeu.

Izdvojeno


Reci što misliš!