AKTUALNO / VIJESTI

KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Misli na druge, j*** se. Gdje si bio 2091. godine?

Misli na druge, j*** se. Gdje si bio 2091. godine?
RTL

Po uzoru na izuzetno uspješnu kampanju za cijepljenje Vlada kreće u kampanju za razmnožavanje

Imamo Hrvatsku, svojedobno je uzviknuo Franjo Tuđman, a narod mu je radosno klicao. Ali točno 30 godina od te radosti ispalo je da imamo Hrvatsku ali nemamo  Hrvate. Ne samo Hrvate, nemamo čak ni Srba a bar smo za njih uvijek mislili da ih ima previše.
 
Ali eto čak i sa Srbima i svima ostalima ima nas 10 posto manje nego prije 10 godina. Pa je zbog toga ovih dana velika kuka i muka kako nas je tako malo, ali obzirom da premijer kaže kako na situaciju treba gledati s više optimizma i vedrine tako i mi kažemo kako je dobro koliko nas još ima s obzirom na to koliko nas tek neće biti. 

Evo recimo izračunali smo kako će ovim tempom 2091. u Hrvatskoj živjeti točno 500.000 ljudi. Ali i na takve prognoze trebati gledati s više optimizma i vedrine. Jer će time konačno biti ostvaren san ministra branitelja da svaki građanin Hrvatske bude hrvatski branitelj. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jer trenutno imamo 500.000 branitelja a kako rekosmo prognoza je da će 2091. u Hrvatskoj živjeti upravo 500.000 ljudi. Koincidencija je prevelika da bismo mogli reći da se brojke slučajno preklapaju, velika je vjerojatnost da će tih 500.000 građana koji će ostati u Hrvatskoj 2091. biti upravo ovih 500.000 branitelja iz 1991.  

I zato više nije pitanje gdje si bio 91, nego gdje ćeš biti 2091.

Dakako u tome leži i odgovor na pitanje zašto ljudi sve manje rađaju djecu. Jer se boje da će im djeca postati hrvatski branitelji pa neće imati tko raditi a ako ne bude imao tko raditi tko će zaraditi za njihovu mirovinu. A predsjednik Vlade i stranke koja je otvorila mogućnost da se za hrvatskog branitelja prijavite i idućih 70 godina a ako ne stignete vi onda mogu i vaša djeca ili unuci, danas je rekao i kako su podaci o drastičnom padu broja stanovnika očekivani jer se kaže kultura življenja promijenila.  

A kako doznajemo Vlada takvu kulturu života namjerava promijeniti s novim Akcijskim planom. Po uzoru na izuzetno uspješnu kampanju za cijepljenje Vlada kreće u kampanju za razmnožavanje. Pa će televizijski voditelji umjesto bedževa sa sloganom 'Misli na druge - cijepi se!', uskoro nositi bedževe 'Misli na druge - j*** se'. 

A ako ni to ne pomogne, pomoći nam onda stvarno nema.

Izdvojeno


Reci što misliš!