AKTUALNO / VIJESTI

BEZ NADZORA

Horor u Lici u režiji obitelji Amić se nastavlja: Vozač jedva spasio živu glavu, životinja uginula

Horor u Lici u režiji obitelji Amić se nastavlja: Vozač jedva spasio živu glavu, životinja uginula
Boris Scitar/PIXSELL

Životinja je imala markicu, pa je utvrđeno da mu je vlasnica 23-godišnjakinja iz Perušića

Horor u Lici se nastavlja, kako za jadne životinje, tako i za vozače, koji vožnjom po ličkim prometnicama prakički riskiraju živote. Jučer se dogodio novi nalet na konja, u kojemu je vozač iz Korenice lakše ozlijeđen, piše Jutarnji.hr.

Kako je potvrdila PU ličko-senjska u mjestu Vukava blizu Široke Kule, na državnoj cesti 25 na dionici između Gospića i Korenice, nalet se dogodio u utorak, 25. siječnja 1.10 sat nakon ponoći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Životinja je na mjestu uginula, a mladi vozač je zatražio liječničku pomoć. Životinja je imala markicu, pa je utvrđeno da mu je vlasnica 23-godišnjakinja iz Perušića. Nju neće prijaviti samo prekršajno, već i kazneno.

- Ona se sumnjiči da je 25. siječnja 2022. godine u Vukavi ostavila bez nadzora svog konja čime je ugrozila cestovni promet i izazvala opasnost za život i tijelo ljudi, iako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjena za prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer kao vlasnica nije poduzela sve mjere da stoka i druge životinje ne izađu na cestu bez nadzora, a koji konj se zadržavao i na državnoj cesti broj 25, uslijed čega je u 1.10 sati došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, kažu u policiji.

Crni niz udara na životinje tako je na ličkim cestama nastavljen trećim slučajem samo u siječnju. Neslužbeno doznajemo da je konj u formalnom vlasništvu Ane Amić iz Perušića. Podsjetimo, radnici hrvatskih šuma kombijem su 13. siječnja udaraili u konja na D-1 u Jošanima na Krbavskom polju. Vlasnica te životinje bila je Ljubica Amić, doznaje Jutarnji.

One su bliske rođakinje, Ljubičin djed je Pave Amić Bajo, dok je Anin djed Bajin brat Milan Amić zvan Milanče, a obje obitelji godinama crpe milijunske državne potpore, o čemu je Jutarnji list u više navrata detaljno pisao.

I tjedan prije je u Jošanima stradao konj, ali nije imao markicu, pa vlasnik nije utvrđen. Članovi te obitelji uputili su prijetnje načelniku Udbine Josipu Seučeku te ga sada čuva policija, jer je sudjelovao u evidentiranju konja bez nadzora na ličkim poljima na području Udbine.

Izdvojeno


Reci što misliš!