AKTUALNO / VIJESTI

IMOVINSKE KARTICE

Zamjenica županice Karlovačke županije 8 puta je dopunjavala imovinsku karticu - već dvije godine je u postupku Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa!

Zamjenica županice Karlovačke županije 8 puta je dopunjavala imovinsku karticu - već dvije godine je u postupku Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa!

Iz promjena je vidljivo kako je svoju imovinu značajno uvećala.

I dok ravnatelji i direktori županijski, gradskih i općinskih ustanova i tvrtki popunjavaju svoje imovinske kartice, neki zasigurno i po prvi puta, kartica jedne od visokih dužnosnica u Karlovačkoj županiji već neko je vrijeme otvorena na stolu Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Riječ je o onoj zamjenice županice Vesne Hajsan Dolinar.  

Kako je za KAportal potvrdilo Povjerenstvo, u tijeku je postupak redovite provjere u kojem će se izvršiti provjera podataka unesenih u imovinsku karticu obveznice Vesne Hajsan Dolinar, zamjenice župana Karlovačke županije, te je sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa slučaj zatvoren za javnost.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponovimo kako je već gotovo prije dvije godine, na adresu Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa pristigla prijava kojom se ukazuje na određene nepravilnosti i nesrazmjeru imovine zamjenice župana Karlovačke županije, a cijeli postupak provjere, kako je ujedno i Povjerenstvo obznanilo, još nije okončan.  

Inače, imovinsku karticu u zadnjih pet godina od kako obnaša funkciju zamjenice župana, Vesna Hajsan Dolinar dopunjavala je osam puta. Iz promjena je ujedno vidljivo kako je svoju imovinu značajno uvećala. 

Od početnih cca. 350 tisuća kuna osobne štednje, ona i njezin bračni drug prema imovinskoj kartici, koja je zadnji put mijenjana u siječnju ove godine, na štednim računima raspolažu s preko milijun kuna.  

U siječnju 2019. godine, ostaloj imovini u kartici zamjenica župana dodala je i stan u Zagrebu procijenjene vrijednosti 700 tisuća kuna ostvaren kupnjom iz primitaka od nesamostalnog rada. U veljači 2020. godine upisala je i vlasništvo nad poslovnim prostorom u centru Žakanja stečen darovnim ugovorom.  

Stupanjem na novi mandat, zamjenica županice prijavila je vlastiti prihod od 14.729 kuna i prihod bračnog druga u iznosu od 7.235 kuna, te prihod od imovine i imovinskih prava u ukupnom iznosu od 6.500 kuna.  

Osobna štednja u siječnju ove godine iznosi joj 320 tisuća kuna i 7 tisuća eura, a štednja bračnog druga 57 tisuća eura i 225 tisuća kuna, sve prijavljene iz izvora od nesamostalne i samostalne djelatnosti. S time da od početka drugog mandata u srpnju 2021. godine pa do promjene u siječnju ove godine, ista je uvećana u iznosu od okvirno 155 tisuća kuna. 

Ima li to što sporno, utvrdit će Povjerenstvo, koje u slučaju da se utvrdi nesklad između podataka o imovini prijavljenih u imovinskoj kartici i podataka prikupljenih od nadležnih tijela, uputit će zaključak kojim će obveznicu pozvati da se o istom očituje te će nakon što razmotri njezino očitovanje donijeti odluku o osnovanosti pokretanja postupka.

Izdvojeno


Reci što misliš!