AKTUALNO / VIJESTI

nepravomoćno

Umirovljenik iz Popović Brda osuđen jer je sjekirom na poljskom putu zamahnuo na muškarca i ženu: "Žrtva se obranila rukom i zadobila dvije posjekotine"

Umirovljenik iz Popović Brda osuđen jer je sjekirom na poljskom putu zamahnuo na muškarca i ženu:
foto ilustracija - PIXELL

Zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te prijetnji sud mu je odredio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, koja je uvjetna te će u zatvor samo ako novim kaznenim djelom prekrši rok kušnje od 3 godine.

Umirovljenik iz Popović Brda u dobi od 71 godinu je na Općinskom sudu u Karlovcu osuđen zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda muškarcu s kojim se poriječkao, te i ženi koja mu se našla na putu.

Utvrđeno je da je 21. lipnja 2020. godine oko 13 sati u Popović Brdu na lokalnom putu prišao muškarcu s namjerom da ga ustraši i teško tjelesno ozljedi, te je zamahnuo sjekirom prema njegovoj glavi, govoreći mu pritom prijetećim tonom da će ga ubiti. Napadnuti muškarac podigao je desnu ruku te trimer za košnju trave kako bi se obranio, te je tom prilikom zadobio na desnoj ruci dvije manje posjekotine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samo stjecanjem sretnih okolnosti, navodi Sud u obrazloženju svoje presude, izostale su teže posljedice, a sve to skupa je kod napadnutog muškarca izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti. Motivi napada nisu poznati.

U isto vrijeme i na istom mjestu i ženi koja se tamo našla zaprijetio je da će je ubiti te je zamahivao sjekirom, što je također i nju uznemirilo. Zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te prijetnji sud mu je odredio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, koja je uvjetna te će u zatvor samo ako novim kaznenim djelom prekrši rok kušnje od 3 godine.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!