AKTUALNO / VIJESTI

PUŠTEN U PROMET

Test opterećenja novog mosta u Gornjem Pokupju prošao besprijekorno, u ovom završnom tjednu moguće privremene regulacije prometa u zoni gradilišta

Test opterećenja novog mosta u Gornjem Pokupju prošao besprijekorno, u ovom završnom tjednu moguće privremene regulacije prometa u zoni gradilišta

Novoizgrađeni most pušten je u promet u petak, 18. veljače u 17 sati, te će se do 28. veljače odvijati uz poštivanje gradilišne regulacije.

Izgradnja novog mosta u Gornjem Pokupju na rijeci Kupi u ovom tjednu ulazi u svoju završenu fazu, te će sa zadnjim danom mjeseca veljače, kako je ujedno i planirano, svi radovi biti okončani.

Prošlotjednim probnim opterećenjem novog mosta, zbog koje je između ostalog došlo i do 5-dnevnog zatvaranja državne ceste DC228 u zoni gradilišta, nisu utvrđeni nikakvi nedostaci, potvrdili su to iz Hrvatskih cesta na upit KAportala.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novoizgrađeni most pušten je u promet u petak, 18. veljače u 17 sati, te će se do 28. veljače odvijati uz poštivanje gradilišne regulacije. Naime, u zoni izgradnje mosta izvodit će se radovi završnog čišćenja i uređenja gradilišta, te su u ovom periodu i dalje moguće uspostave povremene privremene regulacije prometa.  

Inače, novi most smješten je 250 metara nizvodno od postojećeg. Ukupna duljina zahvata nove prometnice uključivo s mostom iznosi 615 metara, a ukupna dužina nove prometnice 440 metara. Izgradnjom nove pristupne ceste i mosta došlo je i do prelaganja, odnosno premještanje trase državne ceste DC228.  

FOTO GALERIJA

Ono započinje nakon pružnog pojasa željezničke pruge u Mahičnu iz smjera Karlovca, te prelazi novoizgrađenim mostom na desnu obalu Kupe. Nakon 120 metara spaja se na postojeću trasu državne ceste DC228 na lokaciji postojećeg mosta te se u dužini od 75 metara uklapa tlocrtno i visinski na postojeći kolnik. 

Dodajmo i tome da je investicija izgradnje novog mosta u Gornjem Pokupju, koji spaja gradove Karlovac i Ozalj, započela u travnju 2020. godine. Na provedenom javnom natječaju, zeleno svjetlo za ponudu, iako 15 milijuna kuna skuplju, dobio je austrijski Strabag.  

Ukupna vrijednost investicije iznos 53.567.847,00 kuna bez PDV-a.  

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!