AKTUALNO / VIJESTI

JE LI KRAJ?

HŽ Infrastruktura ponovno odabrala Strabag za dugo očekivan i iznimno skup projekt gradnje drugog kolosijeka pruge Karlovac – Hrvatski Leskovac

HŽ Infrastruktura ponovno odabrala Strabag za dugo očekivan i iznimno skup projekt gradnje drugog kolosijeka pruge Karlovac – Hrvatski Leskovac

Nakon što odluka o odabiru postane izvršna, očekuje se potpisivanje ugovora.

Kako izvještava HINA, HŽ Infrastruktura priopćila je danas da je ponuda zajednice ponuditelja Strabag AG; Strabag d.o.o. i Strabag Rail a.s., vrijedna 1.7 milijardi kuna bez PDV-a, ponovno odabrana kao ekonomski najpovoljnija za radove na građevinskom i elektroenergetskom željezničkom infrastrukturnom podsustavu projekta "Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac".

Ta ponuda je i u ponovljenom postupku pregleda i ocjene ponuda ostvarila najveći broj bodova, sukladno kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude. Nakon što odluka o odabiru postane izvršna, očekuje se potpisivanje ugovora, ističe se u priopćenju HŽ Infrastrukture.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donijela je odluku u postupku žalbe na odluku o izboru izvođača radova na izgradnji drugog kolosijeka pruge Karlovac – Hrvatski Leskovac. Na odabir izvođača pristigla je žalba od strane turskog konzoricija Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S. Ankara. 

Država komisija potom je vratila HŽ Infrastrukturi predmet na ponovni odabir i novu odluku, a ona je na kraju ispala - ista. 

Projekt uključuje rekonstrukciju postojeće željezničke pruge i izgradnju drugoga kolosijeka uz postojeći u duljini 44 kilometra, rekonstrukciju kolodvora i stajališta te izgradnju podvožnjaka i nadvožnjaka s pripadajućim cestovnim prometnicama umjesto željezničko-cestovnih prijelaza.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!