AKTUALNO / VIJESTI

KLIJANAC I PUP

Završen prvi ciklus Šumske škole - polaznici uživali u prirodi, a novi "razred" kreće već krajem svibnja, još su moguće prijave!

Završen prvi ciklus Šumske škole - polaznici uživali u prirodi, a novi

Uz Pjesmu šumskog đaka i dodjelu svjedodžbi i darova polaznicima, završio je prvi ciklus Šumske škole.

Tijekom godinu dana održano je ukupno 12 boravaka u prirodi, a odabrane lokacije Martinščak, Vinicu i Kozjaču polaznici su upoznali u svim godišnjim dobima, pri čemu ih nisu omeli ni vjetar, ni kiša, ni snijeg. Svaki četvrti boravak održan je u gostima  – u OPG-u Dugalić, PD Vrlovka i OPG-u Martinčić koji su šumskim školarcima pružili doživljaje koji će se dugo pamtiti. Veliko hvala i planinarskim društvima Vinica i Dubovac, koji su polaznicima osigurali čaj i grijanje u domovima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svrha Šumske škole je kroz igru, zadatke i izazove stvarati povezujući odnos sa živim svijetom oko nas. Uči se kroz tri osnovna predmeta: Snađi se, Flora i fauna i Uradi sam. Šumska škola traje tri godine: tijekom prve godine puno je igre, uči se opažati, promatrati i osjećati. Tijekom druge godine polaznici će učiti i samostalno primjeniti sve teme koje su radili na prvoj godini, uz poneko spavanje u planinarskom ili društvenom domu i druženje sa stručnim gostima, a na trećoj godini uče kampirati i postaju vodiči pomagači novim polaznicima.

Ova grupa polaznika sa Šumskom školom nastavlja u kolovozu, a trenutno su, do 20. svibnja 2022. otvoreni upisi u novi, početni ciklus Šumske škole – za djecu uzrasta od 5 do 10 godina. Prvi boravak održat će se na Martinščaku krajem svibnja. 

Svi zainteresirani mogu se javiti na [email protected]

Izdvojeno


Reci što misliš!