AKTUALNO / VIJESTI

DOVOLJNO?

Dobre vijesti za umirovljenike! Ministar Piletić najavio rast mirovina, evo koliki će biti

Dobre vijesti za umirovljenike! Ministar Piletić najavio rast mirovina, evo koliki će biti
Ilustracija / Pixabay.com

Hrvatska danas ima oko 1,5 milijuna osiguranika i preko 1,2 milijuna korisnika mirovina.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić istaknuo je srijedu kako zavod za mirovinsko osiguranje danas ima najveći broj osiguranika koji plaćaju doprinose u odnosu na proteklih 30 godina, te da je taj broj u godinu dana porastao za 42.000.

- Sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da imamo najviše osiguranika još od uspostave Republike Hrvatske, istaknuo je Piletić na tematskoj sjednici saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo kojom je obilježena stota obljetnica mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Broj nezaposlenih je manji nego prije pandemije, visina prosječne plaće gotovo 7500 kuna, nabrajao je Piletić dodavši kako je cilj da se do kraja mandata ove Vlade podigne prosječna plaća na 7600 kuna, a minimalna na 4250 kuna.

- Povećat ćemo mirovine za 10 posto, unatoč geopolitičkim zbivanjima i inflaciji, poručio je ministar na sjednici na kojoj je iznesen i podatak da Hrvatska danas ima oko 1,5 milijuna osiguranika i preko 1,2 milijuna korisnika mirovina.

Izdvojeno


Reci što misliš!