AKTUALNO / VIJESTI

PREDIZBORNI TRIK?

Ništa od zabrane rada nedjeljom? 'Vrući krumpir' hrvatskih političara prebacuje se s ministra na ministra

Ništa od zabrane rada nedjeljom? 'Vrući krumpir' hrvatskih političara prebacuje se s ministra na ministra
Pixabay.com

Preko Ćorića do ministra Filipovića neobavljen posao ograničavanja rada nedjeljom prenosi se u nasljeđe

Gospođa Nada Cesarec obavila je kupnju - baš kao i svake nedjelje.

"Kaj ćeš, ljudi rade od 0 do 24, pogotovo mladi i di ćeš onda kupit kaj. Vremena su se promijenila i nemaš druge...", rekla je Zagrepčanka Nada Cesarec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po svemu sudeći u šoping nedjeljom - moći će i do daljnjeg. Jer s pitanje zabrane rada nedjeljom HDZ muku muči već godinama. Od ministra Horvata:

"Predlažemo da 14 nedjelja za sve poslodavce bude radno", rekao je 25. lipnja bivši ministar Darko Horvat.

Preko Ćorića do ministra Filipovića neobavljen posao ograničavanja rada nedjeljom prenosi se u nasljeđe, a aktualizirao se zadnju put kao obećanje tik pred lokalne izbore.

"Ideja je da se rad nedjeljom zabrani osim 16 nedjelja u godini, uzeli bi u obzir turističku sezonu", kazao je prije godinu dana Andrej Plenković.

No, iako je u prijedlogu koji je bio u javnoj raspravi navedeno da će stupiti na snagu početkom godine, to se nije dogodilo, a kada bi se zakon mogao naći na Vladi - iz resornog ministarstva nema odgovora.

"Bez obzira što je on već u javnom savjetovanju trebalo bi ga uputiti u prvo čitanje pa u drugo čitanje, to se najavljuje pred izbore, pa onda sve to skupa stoji ništa se ne događa, pa rotacija ministara...", kazao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

"Nije realno da će se donijeti takvo zakonodavstvo kada se nije donijelo u zadnji 20 godina. Mislim da je Slovenije napravila izvrsne korake jer nije zabranila rad nedjeljom s druge strane cijena rada je izuzetno strogo regulirana", kazao je direktor jednog trgovačkog lanca, Dragan Munjiza.

Građani podijeljeni.

"Ako im nije dosta preko tjedna koliko para zarade ne treba još i nedjelja, a vi kad idete u shopping, nemam ti ja s tim ništa to sve žena", kazao je Zagrepčanin Josip.

"Mislim da svatko ima pravo da nedjelju provodi s obitelji", rekla je Zagrepčanka Karolina.

"Ne podržavam rad nedjeljom, a kad idete onda u shopping, a ja nedjeljom", kazao je Zagrepčanin Mario.

I dok se u ministarstvu sve još pomno proučava i analizira, slavonska mala općina Ivankovo rekla je NE - radu nedjeljom i blagdanima još 2018.

Tako se stanovnici Ivankova nedjelje najčešće provode u prirodi ili rekreaciji - mirni jer su sve potrebne kupovine obavili već ranije preko tjedna.

Izdvojeno


Reci što misliš!