AKTUALNO / VIJESTI

ČEKAJU REZULTATE

Prvi slučaj majmunskih boginja u Sloveniji? Infekcija se javila kod muškarca koji se vratio iz inozemstva, nije hospitaliziran

Prvi slučaj majmunskih boginja u Sloveniji? Infekcija se javila kod muškarca koji se vratio iz inozemstva, nije hospitaliziran
Shutterstock/Ilustracija

Od 13. do 21. svibnja otkrivene su u 12 država diljem svijeta

U Sloveniji je navodno zabilježen prvi slučaj sumnje na infekciju majmunskim boginjama kod muškarca koji se u zemlju vratio iz inozemstva, navode u utorak slovenski mediji pozivajući se na neslužbene izvore.

Kako prenosi list "Slovenske novice",  sumnja na tu bolest provjerava se u Institutu za mikrobiologiju i imunologiju i trebala bi uskoro biti potvrđena ili odbačena, a navodno oboljeli muškarac nije hospitaliziran, što ukazuje da se radi o blažem obliku bolesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spomenuti Institut navodnu sumnju na majmunske boginje nije još potvrdio, a o slučaju još nije službeno obaviješten niti Institut za javno zdravlje (NIJZ), prenose mediji.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), slučajevi majmunskih boginja su u tjednu od 13. do 21. svibnja otkriveni u Australiji, Belgiji, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Portugalu, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!