AKTUALNO / VIJESTI

TRENUTNO SE NE ZNA UZROK

VIDEO Velik požar kod Bihaća, gori tvornica, Civilna zaštita poručila: 'Zatvorite prozore'

VIDEO Velik požar kod Bihaća, gori tvornica, Civilna zaštita poručila: 'Zatvorite prozore'
Screenshot Facebook

Austrotherm je inače austrijska firma koja je u Bihaću s radom započela 2008. godine, a u njoj je zaposleno nekoliko stotina radnika

Danas u jutarnji satima veliki požar u tvornici Austrotherm u naselju Turija u Bihaću. Tvornica se bavi proizvodnjom toplinskih izolacija.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona, Adnan Beganović rekao je da su policijske i vatrogasne ekipe na terenu te da se nastoji ugasiti vatra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U jutarnjim satima veliki požar je zahvatio tvornicu Austrotherm u naselju Kamenica u Bihaću u BiH koja se bavi proizvodnjom toplinskih izolacija, potvrđeno je za N1.

Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona kazao nam je da su policijske i vatrogasne ekipe na terenu i da se nastoji ugasiti vatra.

“Nemamo nikakvih detalja o nastanku i uzroku požara. Dojavu smo dobili prije pola sata i uputili smo policijske patrole na teren gdje se nalaze i vatrogasci te nastoje ugasiti vatru kako se ne bi dalje širila.

"Odmah po prijemu dojave na teren su se uputile sve raspoložive snage jedinica za gašenje. Do sad u gašenju požara sudjeluje 20 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila. Ovim putem obaviještavamo mještane naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom, te da zatvore prozore na obiteljskim kućama i ostalim objektima stanovanja. Prema do sad dostupnim podacima na sreću nema povrijeđenih ili stradalih osoba, ali je na objektu pričinjena velika materijalna šteta", priopćila je Civilna zaštita Grada Bihaća.

Austrotherm je inače austrijska firma koja je u Bihaću s radom započela 2008. godine, a u njoj je zaposleno nekoliko stotina radnika.

Izdvojeno


Reci što misliš!