AKTUALNO / VIJESTI

LUTKARSKI FESTIVAL

Karlovac od danas u znaku lutaka - velikom povorkom počeo 1. InPut Fest, a sutra i službeno otvaranje i prva premijera

Da će grad narednih pet dana biti u znaku lutaka i lutkarstva najavila je i povorka lutaka ulicama grada, među kojima su bile i gigantske lutke koje su posebno oduševile najmlađe

Službeno svečano otvaranje 1. karlovačkog međunarodnog lutkarskog festivala InPut Fest bit će tek sutra, no Karlovac je već danas u znaku lutaka. 

Uz 10. obljetnicu lutkarskog rada, karlovački lutkari na poklon su dobili lutku Sicilijanku, vrijedan poklon gospođe Ljerke Galić, a da će grad narednih pet dana biti u znaku lutaka i lutkarstva najavila je i povorka lutaka ulicama grada, među kojima su bile i gigantske lutke koje su posebno oduševile najmlađe. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga za sve je besplatno odigrana predstava "Princeza Ohola" Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. 

Kao što smo spomenuli sutra (srijeda) je u 17:30 i svečano otvaranje festivala, nakon kojeg odmah slijedi premijera, i to domaća. U 18 sati u Zorin domu tako će publika moći po prvi puta pogledati prigodnu lutkarsku predstavom za najmlađe simboličnog naslova "BZZ-BZZ" u kojoj je, naravno, riječ o pčelama!

Glavni likovi su Djed i njegov unuk Lovro koji će nas upoznati sa zanimljivim životom marljivih pčelica. Djed će povesti svog unuka na razgledavanje košnice, pokazat će mu tko čuva ulaz u košnicu, gdje pčele radilice odlažu med, gdje “spava” kraljica pčela te tko ju čuva. No onog trenutka kada se nekad velika livada pretvori u ogromnu autocestu, pčelice počnu napuštati svoj dom, a Djed i Lovro morat će smisliti način kako vratiti pčele u košnicu.

Priča govori o prirodi i tehnologiji, o tradicionalnom i modernom svijetu te postavlja pitanje treba li jedno isključiti drugo ili različiti svjetovi mogu funkcionirati u simbiozi?



Režija: Vanja Jovanović
Tekst: Petra Cicvarić
Scenograf i dizajner lutaka: Mario Tomašević
Glazba: Marin Živković
Animiraju: Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Lovorka Trdin, Petra Cicvarić

Sutra se otvara i izložba "Kronologija deset godina lutkarstva u Zorin domu", čija je autorica Morana Petrović, a otvaranje je u 18:30 sati.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!