AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Pred nama je tjedan iznadprosječnih temperatura: Temperatura danas raste i iznad 33°C

Pred nama je tjedan iznadprosječnih temperatura: Temperatura danas raste i iznad 33°C
foto ilustracija - arhiva KAportala

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim krajevima zemlje ostaje uglavnom sunčano, a u gorskim područjima Jadrana ponegdje jak vjetar

Dio vrućine koja je prošli tjedan zahvatila zapad kontinenta u anticiklonalnom polju stigla je, ipak znatno manje izraženo i u naše krajeve. Zbog blizine frontalnih poremećaja neće biti baš ni sasvim stabilno na kopnu, no pred nama je desetak dana koje će obilježiti iznadprosječna toplina, točnije vrućina.

Ponedjeljak

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ujutro i prijepodne pretežno, nerijetko i potpuno vedro. Bit će uglavnom mirno, no na zapadu unutrašnjosti će krenuti slab do ponegdje umjeren jugozapadnjak, a na sjevernom Jadranu jugo. Jutro u kontinentalnim područjima malo toplije, ali i dalje razmjerno ugodno, dok se na moru temperatura opet uglavnom neće spuštati ispod 20 °C. No, posvuda će već tijekom prijepodneva ubrzo biti vruće.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim krajevima zemlje ostaje uglavnom sunčano, a temperatura će još porasti, bit će uglavnom oko 33 °C, lokalno na širem karlovačkom području moguće čak i malo više od toga. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, izraženiji u gorju. No, neće biti sasvim stabilno. Naime, kasno navečer i osobito u noći mogući su mjestimice kraći grmljavinski pljuskovi, a najprije će krenuti na krajnjem sjeveru.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu potpuno sunčano, tek ponegdje slab jugozapadni vjetar, ali i ovdje vrlo vruće. Prolazni pljuskovi i grmljavina stižu tek kasno u noći na utorak, nešto izgledniji oko slavonskog gorja i u Posavini.

U Dalmaciji obilje sunca i vedrine, a malo češće nego danas će puhati slab do umjeren vjetar s mora. Ipak, ostaje podjednako vruće, u zaleđu čak i vrlo vruće.

Na sjevernom Jadranu i oko njega pretežno sunčano uz slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, povremeno jak u gorskim područjima. Temperatura uglavnom oko 30 °C.

Idućih dana na kopnu

U utorak nakon prolaznih pljuskova u noćnim i ranim jutarnjim satima postupno razvedravanje, a biti će to ipak i manji predah od vrućine, no samo kratkotrajan. Već od srijede opet iznad 30 °C, a čini se da će druga polovica tjedna biti još toplije i neugodnija. No, i dalje nema prave stabilizacije, posebice na prijelazu sa srijede na četvrtak kada će biti prilično nestabilno, a mogući su na krajnjem sjeveru te na istoku opet izraženiji pljuskova praćeni grmljavinom.

Idućih dana na moru

Na Jadranu zato sunčano, često i vedro, suho, a nastaviti će se trend toplih noći i vrućih dana. Čak će dani postupno biti i sve nepodnošljiviji, osobito idućeg vikenda.

Izdvojeno


Reci što misliš!