AKTUALNO / VIJESTI

NOVA TUČA?

Stiže nam ponovo jače grmljavinsko nevrijeme: Na snazi Meteoalarm za tri regije, a opet se oglasio i Estofex

Stiže nam ponovo jače grmljavinsko nevrijeme: Na snazi Meteoalarm za tri regije, a opet se oglasio i Estofex
Estofex

Sustav Meteoalarm upozorava da lokalno u unutrašnjosti može biti pljuskova praćenih grmljavinom

Danas astronomski počinje ljeto. No, kako navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević, obilježit će ga nestabilnije vrijeme u unutrašnjosti, uslijed prodora hladnijeg zraka.

Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije pretežno sunčano, a u unutrašnjosti, posebice u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, nestabilno uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu i grmljavinu, prognoza je za utorak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Gorskom kotaru, Lici i u unutrašnjosti Dalmacije većinom jugozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33 Celzijeva stupnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sustav Meteoalarm upozorava da lokalno u unutrašnjosti može biti pljuskova praćenih grmljavinom. Upozorenje je na snazi za karlovačku, zagrebačku i osječku regiju.

"Mjestimice su mogući izraženi pljuskovi i grmljavina. Vjerojatnost grmljavine 40-70 posto. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", navodi Meteoalarm.

Estofex izdao upozorenje drugog stupnja: Opet tuča?

I Estofex, Europski sustav upozorenja na oluje, svojim drugim stupnjom upozorenja ističe mogućnost jačih nestabilnosti u unutrašnjosti, koje uključuju prolazno olujni vjetar, tuču i obilnu oborinu.

I srijeda i četvrtak donose u unutrašnjosti mogućnost razvoja jačih oluja. Na moru će se zadržati sunčano i vruće.

Izdvojeno


Reci što misliš!