AKTUALNO / VIJESTI

tri regije

Upaljen alarm, stiglo novo nevrijeme: Već je poharalo Sloveniju, u Karlovcu samo jaka kiša

Upaljen alarm, stiglo novo nevrijeme: Već je poharalo Sloveniju, u Karlovcu samo jaka kiša
Marin Tironi / Pixsell

DHMZ je objavio da je upaljen žuti meteoalarm za karlovačku, zagrebačku i osječku regij

Prema podacima Europskog sustava upozorenja na oluje (Estofex), u dijelovima istočne Italije, Slovenije, Hrvatske i BiH tijekom dana moglo bi doći do tuče, olujnog vjetra i obilnih padalina.

Estofex je objavio upozorenje drugog stupnja za Hrvatsku pri čemu ističu mogućnost jačih nestabilnosti u unutrašnjosti, koje uključuju prolazni olujni vjetar, tuču i obilnu oborinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nešto poslije 18 sati oblaci su se nadvili na Karlovcem. Sve je, srećom, prošlo samo s jakom kišom.

Kao što je RTL već najavio u svojoj prognozi, ujutro i prijepodne obilježilo je razvedravanje u unutrašnjosti nakon pljuskova u noći. Nešto više zaostalih oblaka bilo je oko slavonskog gorja te Posavine.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj očekuje opet nestabilnije. Uz razvoj oblaka ponovno su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno izraženiji, posebice na krajnjem sjeveru, a najizglednije navečer. Prije toga barem djelomice sunčano, no iako će vrućina malo popustiti, bit će sparnije.

Na istoku se poslijepodne očekuje povremeno umjerena naoblaka, a do večeri uglavnom suho. Zatim može prolazno biti i jačih grmljavinskih pljuskova. Uz slab do ponegdje umjeren sjeveroistočnjak malo manje toplo s temperaturom između 28 i 32 °C.

DHMZ je objavio da je upaljen žuti meteoalarm za karlovačku, zagrebačku i osječku regiju. Jako nevrijeme koje se približava Hrvatskoj, već je poharalo Austriju i Sloveniju.

Izdvojeno


Reci što misliš!