AKTUALNO / VIJESTI

odlazak

Karlovački fratar koji je crkvenim zvonima tjerao nevrijeme dobio premještaj: "Ostavio je veliki trag u srcima svih sa kojima se susretao"

Karlovački fratar koji je crkvenim zvonima tjerao nevrijeme dobio premještaj:

Fra Mate Bašić, župni i samostanski vikar župe, imenovan je upraviteljem župa u Hrastovici i Petrinji.

Odlukom Uprave Hrvatske Franjevačke Provincije sv. Ćirila i Metoda dvojica karlovačkih franjevaca premještena su na nove službe, javili su iz Župe Presvetog Trojstva.

Iz Karlovca odlazi fra Mate Bašić, župni i samostanski vikar župe, koji je imenovan upraviteljem župa u Hrastovici i Petrinji. Radi se o dosta eksponiranom fratru, posljednjih dana po tome što je zvonjavom crkvenih zvona tjerao nevrijeme i ružne oblake s karlovačkog neba. Iza samostanskih zidina pravio je pripravke od ljekovitog bilja uzgojenog u samostanskom vrtu te dezinficijens, a medijski je bio eksponiran i prilikom pronalaska tajanstvenog svitka iz 1794. godine ispod križa na tornju crkve.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim njega, Karlovac napušta mladomisnik fra Ivan Ivanković, koji je imenovan župnim vikarom župe sv. Križa i podtajnikom Franjevačke provincije sa sjedištem u Zagrebu na Sigetu.

U karlovačku župu Presvetog Trojstva u Karlovac dolazi fra Marko Ćosić, mladomisnik u ulozi župnog i samostanskog vikara.

- Fra Mati i fra Ivanu od srca zahvaljujemo na predanom služenju u našem bratstvu i župi. Vjerujemo da su ostavili dubok trag u srcima svih s kojima su se susretali. Neka ih Gospodin blagoslovi i uzdrži u svakom nastojanju oko dobra i na novim službama. Fra Marku želimo dobrodošlicu. Radujemo se zajedničkom životu i radu, kažu karlovački franjevci.

Izdvojeno


Reci što misliš!