AKTUALNO / VIJESTI

OBRATIO SE PARLAMENTU

Plenković o ulasku Hrvatske u Schengen: Konačnu odluku možemo očekivati najesen?

Plenković o ulasku Hrvatske u Schengen: Konačnu odluku možemo očekivati najesen?

Hrvatska bi od početka 2023. godine mogla postati članicom dubljih integracija unutar EU-a, to jest europodručja i Schengena.

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu u obraćanju Europskom parlamentu da će Vijeće EU-a sljedeći tjedan poslati prijedlog odluke o ulasku Hrvatske u Schengenski prostor i odluka o ulasku 1. siječnja mogla bi biti donesena najesen.

"Sljedeći tjedan Vijeće EU-a poslat će formalni prijedlog o ulasku Hrvatske u Schengen u Europski parlament", rekao je Plenković u govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odluku o ulasku u Schengen donosi Vijeće EU-a jednoglasno, a postupak zahtijeva traženje mišljenja Europskog parlamenta prije donošenja konačne odluke.

Plenković je izrazio nadu da će Parlament brzo izglasati svoje mišljenje o tom prijedlogu te da će najesen, za vrijeme češkog predsjedanja, biti donesena konačna odluka o ulasku Hrvatske u Schengen.

Tako bi Hrvatska od početka 2023. godine mogla postati članicom dubljih integracija unutar EU-a, to jest europodručja i Schengena.

Izdvojeno


Reci što misliš!