AKTUALNO / VIJESTI

UKORIČENI GRAD

Predstavljena treća knjiga Danka Plevnika o Karlovcu i Karlovčanima "Svijet Karlovca - Treći dum - Karlovačka trilogija"

Predstavljena treća knjiga Danka Plevnika o Karlovcu i Karlovčanima

Kako i autor pravilno zaključuje, sve više od toga bilo bi, pak, previše. No, ne treba žaliti, već nabaviti knjigu, jer 800 stranica zadovoljit će i "najgladnije" čitatelje.

Pred velikim brojem posjetitelja, na terasi hotela Korana Srakovčić predstavljena je treća i završna knjiga iz "Karlovačke trilogije" Danka Plevnika, pod nazivom "Svijet Karlovca - Treći dum". 

Kako autor kaže, mnogi ga pitaju za drugi dio naslova, a on upravo najavljuje da je ovo sada zaista kraj ove serije intimnih i općih prisjećanja i memoriranja Karlovca nekad, ali i danas - kada su kao djeca igrali "rata" pucalo se sa "dum", a ako si se na prva dva još i mogao izvući, treći "dum" značio je definitivan kraj. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potrudio se zato Plevnik opisati "stare" i "nove" Karlovčane na čak 800 stranica. U predstavljanju su pripomogli Milorad Božić, Jasna Plevnik, Ivana Prahović i, glavom i bradom, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. 

Abecednim redom (po imenima), u knjizi su ovog puta opisani mnogobrojni "pravi" Karlovčani, kao i ponešto onih koji su za naš grad tek donekle usputno vezani - od Aleksandra Stankovića do Željka Mavretića. 

Pročitati 800 stranica knjige koja se tek danas pojavila bio bi prevelik zalogaj, ali već i površnim listanjem nije teško zaključiti da će čitanje i ovog puta biti ugodno i sjetno za svakog onog koji ovaj grad nosi u srcu. Trilogija je tako nesumnjivo uspješno sklopljena - "Moja povijest Karlovca" ostaje, makar lokalnog karaktera, pravo remek-djelo nostalgije, drugi i treći nastavak nastavljaju tim tragom i zaokružuju priču, baš kao što i u filmskom svijetu trilogije predstavljaju nešto posebno. 

Kako i autor pravilno zaključuje, sve više od toga bilo bi, pak, previše. No, ne treba žaliti, već nabaviti knjigu, jer 800 stranica zadovoljit će i "najgladnije" čitatelje.

Izdvojeno


Reci što misliš!