AKTUALNO / VIJESTI

OVO MU NIJE TREBALO

Pijani 29-godišnji vozač nije se zaustavio na policijski znak u D. Pokupju - sud ga žestoko "opalio" po džepu, dobio i zabranu

Pijani 29-godišnji vozač nije se zaustavio na policijski znak u D. Pokupju - sud ga žestoko

Osim što je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, upravljao je i vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te nije postupio po zahtjevima i naredbama policijskih službenika koji su ga zaustavljali.

Policija je i tijekom proteklog vikenda bila u akciji hvatanja prekršitelja u prometu, pa nam javljaju da su njezini službenici utvrdil ukupno 289 prekršaja.

- Od toga se 15 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 102 na brzinu, 48 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 22 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kažu u policiji. 
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 25. lipnja kod 29-godišnjeg vozača u Donjem Pokupju u Karlovcu, a iznosila je 1,56 promila. Naime, muškarac osim što je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, upravljao je i vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te nije postupio po zahtjevima i naredbama policijskih službenika koji su ga zaustavljali. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- On je uz optužni prijedlog doveden na nadležni Općinski sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 28.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci, dodaju u policiji.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 90 km/h u mjestu Jarnevići, općina Ribnik na državnoj cesti D-6, na dijelu gdje je ograničenje 50 km/h.

Izdvojeno


Reci što misliš!