AKTUALNO / VIJESTI

REKORDNE TEMPERATURE

VIDEO Jako sunce zagrijalo željezne ploče spomenika Oluji u Kninu - snimljen trenutak kada se sve rasprsnulo

VIDEO Jako sunce zagrijalo željezne ploče spomenika Oluji u Kninu - snimljen trenutak kada se sve rasprsnulo
RTL

Spomenik je otvoren 4. kolovoza 2011. godine te do sada nije imao slične probleme

Na kninskom gradskom trgu, uslijed visokih temperatura popucale su ploče spomenika hrvatske pobjede 'Oluja 95'. Podsjetimo, u Kninu je prije par dana dostignut temperaturni rekord od čak 40.4 stupnja celzijusa.

Bio je stoga treći najtopliji grad u Europi, a srušio je sve lipanjske rekorde.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, budući da su popucali kameni blokovi uz metalne pločice, građani su se zapitali nije li spomenik uništen mehaničkim putem, no snimke nadzornih kamera dokazuju kako to nije slučaj. Naime, na snimci s obližnje zgrade vidljivo je kako ploče pucaju dok se nitko ne nalazi ni u neposrednoj blizini.

Video pogledajte u nastavku:

Nadzorne kamere na glavnom gradskom trgu u Kninu snimile su trenutak pucanja ploča
Visoke temperatura u Kninu nisu neobična ljetna pojava, ali prvi je put nastalo oštećenje imovine. Podsjetimo, spomenik je u Kninu otvoren 4. kolovoza 2011. godine te do sada nije imao slične probleme. S druge strane, ljeta u Kninu iz godine u godinu ruše rekorde.

U svakom slučaju, Kninjani moraju biti na oprezu. Ne samo zbog mogućih krhotina od samog spomenika nego i zbog činjenice da temperature uskoro neće padati. Naime, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za to je područje i danas upalio žuto upozorenje zbog toplinskog vala. Kažu kako će temperature prelaziti 35 stupnjeva pa je potrebno biti na oprezu. "Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece", kažu.

Izdvojeno


Reci što misliš!