AKTUALNO / VIJESTI

DRAMA U ZATONU

UŽIVO Vatrena stihija u Zatonu: Izgorjelo nekoliko kuća. 'Ovo je apokalipsa! Vjetar stalno mijenja smjer'

UŽIVO Vatrena stihija u Zatonu: Izgorjelo nekoliko kuća. 'Ovo je apokalipsa! Vjetar stalno mijenja smjer'
Valerio Baranović/ŠibenikIN

U mjestu je teško disati, dim i pepeo zasjenili su sunce, ljudi su u panici. Gasi se i kanaderima iz zraka, no za sad je vatra van kontrole

18:58

Na gašenju vatrene stihije kod Zatona trenutačno je oko 150 vatrogasaca, a glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je 50 vojnika kao i pripadnike Ličko-senjske županije s vozilima i opremom na čuvanje požarišta u Raslini. Požar gasi i tri kanadera, a pridružit će im se i četvrti. Također se sastao Stožer civilne zaštite Grada Šibenika, očekuje se i dolazak premijera Andreja Plenkovića. Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika u pripravnost su stavili vatrogasne snage iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

18:33

Predsjednik Mjesnog odbora Marko Lokas kaže da se vatrogasci i dalje bore s vatrom u tom mjestu, a da je vatreni obruč danas u jednom trenutku mjesto okružio sa svih strana kopna.

 "Ljude smo izvlačili van, nepokretne starce, djeca su vrištala, plakala, svi su bili šokirani, ništa nismo vidjeli, ja sam autom doslovno prošao kroz vatru, potpuni kaos! Vidio sam u jednom trenutku jedva desetak metara ispred sebe, i sad se još jedva diše. Ovo je potpuna katastrofa", rekao nam je. Stanovnici ovog mjesta evakuirani su, njih oko 500, a isto toliko je trenutačno boravilo i turista. Stanovnici Bilica ljude su morskim putem spašavali iz Raslina.

17:37

Pogledajte slike požara koji je jutros buknuo oko 11 sati okolici Vodica, u Mrdakovici na Benkovačkoj cesti, i koji se kasnije proširio prema Zatonu. Prema zadnjim informacijama, Zaton je obranjen, neslužbeno doznajemo da je izgorjelo tri objekta:

FOTO:Valerio Baranović/ŠibenikIN

 

17:18

Najkritičnije je trenutačno prema Raslini, gašenje otežava jak vjetar koji često mijenja smjer. Ivana Šimac Mehić s OPG-a Ranch 4 Me u zaleđu Vodica potvrdila nam je da su vatrogasci branili njeno imanje. "Ovo je apokalipsa, vatrogasci su obranili našu štalu ispred kuće. Imamo životinje, telad, krave, kokoši, ovce, pse... Vatrogasci su još tu i brane, ali vjetar stalno mijenja smjer. Ja trenutačno s naprtnjačom hodam, prebacujem sijeno radi životinja i kako plane mali požar, ugasimo ga, a vatrogasci se bore s vozilima. Stalno smo u epicentru, taman kad se ugasi vatra, vjetar ga okrene", kaže nam Ivana Šimac Mehić čije je imanje u neposrednoj blizini vatrene fronte.

Snimila je i dramatični video na svom imanju:

16:49

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić kaže da je situacija dramatična. HAK je na svojim stranicama objavio da su zbog požara zatvorene županijske cesta Vodice-Gaćelezi Šibenski most-Zaton-Raslina od šibenskog mosta prema Zatonu i Raslini.

16:45

Sve vatrogasne snage su na terenu, više od stotinu vatrogasaca, no u obrani kuća pomažu i drugi. "Stanje je užasno, horor živi, trenutačno se brane samo kuće, a sve ostalo se pušta. Ovo je horor", doznajemo s terena.

FOTO:Valerio Baranović/ŠibenikIN

 

"Trenutačno smo koncentrirani na obranu kuća i ljudi, stanje je ozbiljno. Sve naše snage su na terenu, pristiže nam i pomoć", rekli su nam iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika.

Kako donosi Šibenik.in, mještani Zatona kod Šibenika od dima se ne može disati, svim kafićima vjetar je izvrnuo tende od kafića, a neki pokušavaju autima napustiti mjesto. Zapovjednik DVD Zaton Boris Dukić je rekao: 'Pakao je, ne znamo gdje ćemo prije. Kažu da i neke kuće gore tako da sad idemo vidjeti tamo.'

Požar gase i kanaderi.

Izdvojeno


Reci što misliš!