AKTUALNO / VIJESTI

tragedija

Završena istraga prometne nesreće na autocesi kod čvora Novigrad na Dobri: Jedan detalj bio je ključan i vjerojatno je koštao života nesretnog Slovaka

Završena istraga prometne nesreće na autocesi kod čvora Novigrad na Dobri: Jedan detalj bio je ključan i vjerojatno je koštao života nesretnog Slovaka

Sudjelovala su tri vozila, a osumnjičenom Slovencu nije određen istražni zatvor

Nakon što je zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 4. kolovoza 2022. na autocesti A-1 kod čvora Novigrad na Dobri, Policijska uprava karlovačka podnijela je kaznenu prijavu protiv osumnjičenog državljanina Republike Slovenije (1947.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 5. kolovoza 2022., po primitku kaznene prijave, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog slovenskog državljanina, nakon čega je osumnjičenik pušten te nije zadržan u istražnom zatvoru. Ipak, tijekom istrage su otvrđeni detalji stradavanja nesretnog Slovaka, pa tako i činjenica da ga je života možda koštalo nevezivanje sigurnosnim pojasom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 74-godišnjak 4. kolovoza 2022., oko 10:34 sati, u Karlovcu, upravljao osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka desnom prometnom trakom autoceste A1 u smjeru Karlovca protivno odredbi članka 43. stavka 1. i 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te dolaskom do  50. kilometra i 300 metara navedene autoceste, lakomisleno smatrajući da neće ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu, na ravnom dijelu autoceste započeo radnju prestrojavanja u lijevu prometnu traku, a da se prethodno nije uvjerio može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, kažu u tužiteljstvu.

Osnovano se sumnja da je uslijed toga prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio osobnog automobila slovačkih registarskih oznaka kojim je lijevom prometnom trakom u istom smjeru upravljao državljanin Slovačke.

Prilikom udarca je došlo do zanošenja osobnog automobila slovačkih registarske oznake i njegova nekontrolirana kretanja tijekom kojeg je prednjom stranom vozila udarilo u stražnji lijevi dio osobnog automobila srpskih registarskih oznaka kojim je, u istom smjeru, ispred njega desnom prometnom trakom upravljao državljanin Srbije.

Od jačine udarca došlo je do daljnjeg nekontroliranog kretanja oba osobna automobila, pri čemu je vozilo srpskih registarskih oznaka udarilo u metalnu zaštitnu ogradu, a nakon zanošenja i rotacije i u kameno zemljanu uzvisinu, dok se osobni automobil slovačkih registarskih oznaka višestruko prevrtao, sve dok naposljetku nije udario u dvostruku metalnu zaštitnu ogradu centralnog pojasa autoceste gdje se i zaustavio.

Prilikom prevrtanja osobnog automobila slovačkih registarskih oznaka te nekorištenja sigurnosnog pojasa došlo je do ispadanja vozača kroz panoramski krov, koji je preminuo od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja.

Izdvojeno


Reci što misliš!