AKTUALNO / VIJESTI

KONTEJNERSKI RAT

Lanci na kontejnerima! Ima i takvih susjeda koji ubacuju svoje smeće u tuđe zelene kontejnere - stanari ljuti, predstavnici na mukama

Lanci na kontejnerima! Ima i takvih susjeda koji ubacuju svoje smeće u tuđe zelene kontejnere - stanari ljuti, predstavnici na mukama

Iz Čistoće apeliraju na sve stanare da se suzdrže od ovakvih situacija, ali i da osiguraju svoje kontejnere i osposobe smećarnike ako ih imaju i ako su adekvatni za prihvat kontejnera.

Kao što se i očekivalo, nakon povećanja cijena i novog obračuna naplate odvoza otpada u Karlovcu poneke višestambene zgrade imaju problema s nesavjesnim susjedima koji ubacuju smeće u tuđe zelene kontejnere za miješani komunalni otpad. 

"Kontejnerski ratovi" među stanarima nije da baš bukte, no svako malo netko ubacuje smeće u tuđe kontejnere čiji se odvoz posebno naplaćuje, što zadaje muku predstavnicima stanara a ljuti suvlasnike koji sve to i plaćaju. Na mnogim kontejnerima su osvanuli lokoti s lancima, pa ni to nije baš neko najsretnije rješenje ali izgleda da je zasad jedini način, barem dok se ne osposobe stari smetlarnici koje su stanari u međuvremenu pretvorili u spremišta za bicikle i druge stvari. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No kako doskočiti susjedima koji ubacuju smeće u vaš kontejner. S takvom se situacijom upravo bore stanari u zgrade u Grabriku koji su primjetili da pojedini stanari obiteljskih kuća ubacuju smeće u njihove zelene kontejnere, a svoje čak niti ne iznose za odvoz. 

- U kontekstu povećanja cijene odvoza otpada, smatramo važnim upoznati vas sa činjenicom da stanari kuće sa šest stanova preko puta našeg ulaza odlažu svoj komunalni otpad u naše kontejnere, stoji u poruci predstavniku stanara i susjedima.

- Pogledom u njihovo dvorište možete vidjeti da se ondje nalaze plavi, žuti i smeđi kontejner, ali nema zelenog za komunalni otpad, a pojedini stanari su viđeni kako otpad odlažu u kontejnere pred našim ulazom, napisao je susjed koji je očito pratio situaciju te time apelirao na predstavnika da hitno iskomunicira ovu situaciju "kako ne bismo svi zajedno, uz ionako visoke cijene Čistoće, dodatno plaćali i odvoz njihovog otpada kroz varijabilni dio računa".

Što u ovakvim situacijama mogu učiniti predstavnici? Prijaviti nesavjesne susjede Čistoći, policiji, komunalnom redarstvu? Iz Čistoće apeliraju na sve stanare da se suzdrže od ovakvih situacija, ali i da osiguraju svoje kontejnere i osposobe smećarnike ako ih imaju i ako su adekvatni za prihvat kontejnera.

Izdvojeno


Reci što misliš!