AKTUALNO / VIJESTI

VAŽNA POMOĆ

Ministarstvo poljoprivrede podijelilo ugovore za devetoro poljoprivrednika koji su dobili državne potpore

Ministarstvo poljoprivrede podijelilo ugovore za devetoro poljoprivrednika koji su dobili državne potpore

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, u nazočnosti županice Martine Furdek Hajdin, podijelila je danas ugovore korisnicima koji su ostvarili financijska sredstva temeljem javnog poziva iz Programa ruralnog razvoja. 

Devet korisnika s područja Karlovačke županije ostvarilo je ukupno 2,1 milijun kuna potpore za različite namjene. Korisnici će iskoristiti sredstva za povećanje proizvodnih kapaciteta, poboljšanje uvjeta rada, nabavu radnih strojeva i slično.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ono što nas posebno veseli jest činjenica da se povećao udio mladih poljoprivrednika u Karlovačkoj županiji s nešto više od 9 posto na 16 posto. Unatoč krizama došlo je do realizacije brojnih projekata, a to nije lako. Uslijed porasta cijena s kojima se nismo susretali godinama, a na udaru su posebno poljoprivrednici, Vlada s nekoliko paketa nastoji ublažiti taj teret hrvatskim građanima, posebno malim i  srednjim poduzetnicima koji su u svakoj državi motor gospodarskom razvoju, kazala je ministrica.

Županica Martina Furdek Hajdin čestitala je svim korisnicima koji su ostvarili financijska sredstva te zahvalila Ministarstvu poljoprivrede na mogućnostima koje pruža malim i srednjim obrtnicima te gospodarstvenicima kako bi im omogućili rast i razvoj.

- Smatramo da je gospodarstvo garancija radnog  mjesta i mi smo ponosni na rad koji stvaraju gospodarstvenici. Iako smo svjedoci unazad par godina brojnim krizama koje su nas pogodile, mi u Karlovačkoj županiji bilježimo porast broja zaposlenih. Prerađivačka industrija nam je izrazito snažna, turizam također jak, međutim poljoprivreda je grana za koju mi smatramo da bez potpore javnog novca uistinu vi ne možete, naglasila je, ali i napomenula predstojeće projekte kao što su Centar za distribuciju i logistiku voća, povrća, žitarica i konoplja u Cetingradu te mljekara i klaonica s preradom mesa u Krnjaku.

Nakon dodjele ugovora, u Karlovačkoj županiji održan je sastanak s naglaskom na raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem i sječu državnih i privatnih šuma. Sastanku su nazočili ministrica poljoprivrede Marija Vučković, držani tajnik Šime Mršić, županica Martina Furdek Hajdin,predsjednik Gradskog vijeća grada Karlovca Marin Svetić, privremena pročelnica UO za gospodarstvo Branka Šeketa Karlović, predsjednik Odbora za poljodjelstvo i šumarstvo Tomislav Lipošćak te pročelnica UO za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca Danijela Peris. 

Izdvojeno


Reci što misliš!