AKTUALNO / VIJESTI

PU KARLOVAČKA

Policija za vikend evidentirala 288 prekršaja, u Oštarijama uhvaćen recidivist - sud mu ekspresno odrezao kaznu

Policija za vikend evidentirala 288 prekršaja, u Oštarijama uhvaćen recidivist - sud mu ekspresno odrezao kaznu
foto ilustracija Google Maps/Pixsell

Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,20 promila te da je višestruki počinitelj prekršaja, kažu u policiji

I tijekom proteklog vikenda, od 23. do 25. rujna, na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.
                                                      
Kako su izvijestili iz karlovačke policije tom prilikom utvrđeno je 288 prekršaja, a od toga se 29 prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 97 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 56 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te 22 na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila u Karlovcu, a iznosila je 2,23 promila, dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 163 km/h na autocesti A1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 100 km/h.

Iz PU karlovačke istaknuli su kako je jučer na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 25-godišnjak kojeg su u večernjim satima u subotu, 24. rujna, policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili u naselju Oštarije, općina Josipdol. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,20 promila te da je višestruki počinitelj prekršaja, tzv. recidivist. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 5000 kuna i dva mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom, kažu u policiji. 

Izdvojeno


Reci što misliš!