AKTUALNO / VIJESTI

NAKON PREDSJEDNIŠTVA HDZ-A

Plenković otkrio nove cijene goriva i što će biti s razrješenjem Ivice Kindera

Plenković otkrio nove cijene goriva i što će biti s razrješenjem Ivice Kindera
Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Danas je održana telefonska sjednica vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut',kazao je premijer

Održana je sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Razgovarali su o aktualnim temama. Premijer Andrej Plenković dao je izjave za medije.

"Danas je održana telefonska sjednica Vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut", rekao je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pomentirao je razrješenje šefa VSOA-e Ivice Kindera. Rekao je da će on biti razriješen kada mu se nađe zamjena.

Kazao je da su razmotrili pitanje ravnatelja VSOA-e te da je danas prvi put vidio izvješće i pročitao ga.

"Potom sam zvao na sastanak ravnatelja, gospodina Kindera i usuglasili se da zbog više nego jasno uočene nezakonitosti niza djelatnika u okviru VSOA-e, da ćemo ga razriješiti dužnosti. Ne vidim tu njegovu korist, izravnu odgovornost".

"Mi ćemo pronaći osobu koja ima određene vještine i ne sumnjam da ćemo pronaći takvu osobu u narednih nekoliko dana", rekao je Plenković.

Navodi da će Vlada u utorak predložiti trećeg člana Nadzornog odbora INA-e.

Nove cijene goriva

"Danas je održana telefonska sjednica vlade, ponovno je za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, plavi dizel ostao je zamrznut", rekao je.

Podsjetimo, cijena litre benzina trenutno iznosi 10.58 kuna, litra dizela iznosi 12.29 kuna, a cijena plavog dizela je 8.49 kuna po litri.

Upitan je o Popisu stanovništva te je kazao da ne vidi ništa sporno.

Osvrnuo se i na izbore u Italiji.

"Poštujemo rezultate, sukladno očekivanjima. Imaju više nego uvjerljivu većinu, čestitam pobjednicima. Nakon formiranja vlasti stupit ćemo u kontakt", rekao je Plenković.

Izdvojeno


Reci što misliš!