AKTUALNO / VIJESTI

TKO JE POSLAO LETJELICE?

Dronovi letjeli iznad vojarni u Kninu, alarmirane sve službe, kruže razne teorije: 'Možda ga je podigla kriminalna skupina...'

Dronovi letjeli iznad vojarni u Kninu, alarmirane sve službe, kruže razne teorije: 'Možda ga je podigla kriminalna skupina...'
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kad su vojnici prijavili slučaj alarmirane su sve službe, a istragu su preuzeli djelatnici SOA-e i VSOA-e

Više dronova nepoznatih vlasnika prošlog je tjedna nadlijetalo širi prostor Knina te su u nekoliko navrata i u različitim vremenskim intervalima letjeli iznad vojarni Golubić i Potkonje, piše Nacional.

"Prije nekoliko dana na širem području Knina uočeni su dronovi. Utvrdit će se sve okolnosti ovog događaja, a na tome su angažirane sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti", službeno su iz Vlade kazali za Nacional, koji piše da je pokrenuta je istraga na više razina te da su u Kninu provjeravani svi registrirani vlasnici dronova i sve osobe i tvrtke koje s njima imaju bilo kakve veze, no naglašavaju da to nije dalo rezultata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razne teorije

Jutarnji list dodaje da se prvotno sumnjalo kako je cilj dronova bilo snimanje prostora vojarne u kojoj je smještena 3. mehanizirana bojna ‘Pauci‘, te naglašavaju da je istraga obuhvatila i druge mogućnosti.

"Tako je jedna od mogućnosti da je dronove podigla neka kriminalna skupina koja je snimala teren zbog pronalaženja novih krijumčarskih puteva za prebacivanje roba i ljudi preko granice s BiH. Također postoji mogućnost da su snimani položaji hrvatske granične policije"; navodi Jutarnjim ističući i mogućnost da su dronovi stigli iz susjedne BiH što onda ne isključuje mogućnost vojne špijunaže ili aktivnosti tamošnjih kriminalnih skupina.

Izdvojeno


Reci što misliš!