AKTUALNO / VIJESTI

JESTE LI IH SRELI?

Trojica Hrvata se našla na listi najtraženijih bjegunaca Europe: Sada ih možete privesti pravdi u akciji 'Game over'

Trojica Hrvata se našla na listi najtraženijih bjegunaca Europe: Sada ih možete privesti pravdi u akciji 'Game over'
ENFAST

Bjegunci iz ovogodišnje kampanje svi su traženi zbog počinjenja teških kaznenih djela u Europi, kao što su ubojstvo, trgovanje ljudima, oružane pljačke i terorizam

Najtraženiji bjegunci su na meti Europske mreže timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST). Oni su ove godine uz potporu Europola, pokrenuli kampanju u potrazi za najtraženijim odmetnicima u Europskoj uniji.

Tako je ove godine objavljeno 49 profila bjegunaca povezanih s organiziranim kriminalnim skupinama, prenose 24 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bjegunci iz ovogodišnje kampanje svi su traženi zbog počinjenja teških kaznenih djela u Europi, kao što su ubojstvo, trgovanje ljudima, oružane pljačke i terorizam. Ovogodišnja kampanja osobito je usmjerena na vođe i ključne članove organiziranih kriminalnih skupina.

Trojica Hrvata

Među objavljenim bjeguncima nalaze se i trojica iz Hrvatske: Manuel Vulić, 36 - godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi kaznenih djela Zločinačko udruženje i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja: Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Teško ubojstvo i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari; Tomislav Šoljić, 37-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja Utaja poreza ili carine i Pomaganje te radi počinjenja kaznenih djela Teško ubojstvo i pokušaj Ubojstva, te Kristijan Čačić, 27-godišnji hrvatski državljanin za kojim se traga radi počinjenja kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

ENFAST i Europol pozivaju građane EU-a da u akciji 'Game over' posjete mrežnu stranicu i pogledaju fotografije ovih bjegunaca kako bi vidjeli prepoznaju li ikoga od njih. U sklopu kampanje predstavit će se murali s ciljem podizanja svijesti i privlačenja medijske pozornosti. Prvi mural predstavit će se u Bruxellesu, Belgiji, 28. rujna kao dio svečanog otvaranja kampanje. Prikazivat će kuću od karata jer bi uklanjanje ključne osobe u kriminalnoj mreži zahvaljujući anonimnoj dojavi moglo srušiti čitavu organizaciju.

Kampanja će se također objaviti na raznim društvenim mrežama te će pozivati na djelovanje na svim EU jezicima kako bi se doprlo do što većeg broja ljudi. Kampanja u potrazi za najtraženijim bjeguncima u EU-u u prošlosti je rezultirala velikim uspjehom te je više anonimnih dojava doista i dovelo do uhićenja.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!