AKTUALNO / VIJESTI

KIŠA POTPILA GRAD

Kiša izazvala armagedon u Rijeci, gradonačelnik za Direkt: 'Ovakav potop nismo doživjeli godinama'

Kiša izazvala armagedon u Rijeci, gradonačelnik za Direkt: 'Ovakav potop nismo doživjeli godinama'
Nel Pavletic/PIXSELL

'Sve dežurne službe su na terenu, sutra ćemo znati kolika je šteta', kazao je Filipović

U Rijeci večeras - biblijski potop. Riječke ulice postale su rijeke, automobili su potopljeni do krova, centar grada u potpunom je kolapsu. Sve naravno nakon jake kiše.

Iz grada stižu snimke potpunog kaosa - neke su ceste potpuno potopljene. Automobili ne mogu iz vode, neki su zapeli u tunelima. Poplavljene su neke zgrade i kuće, a Novi list javlja i da je došlo do oštećenja Prve gimnazije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da, ni kiše ni poplave u Rijeci nisu rijetke, ali ne ovakve poplave. RTL-ova reporterka Maja Brkljača javila se iz centra grada.

Ispred željezničkog kolodvora je, javlja Brkljača, jezero. Šahtovi, objašnjava, ne mogu upiti svu vodu, a automobili su upali u šahtove i nitko im u ovom trenutku ne može pomoći.

Glavni vatrogasni zapovjednik JVP-a Rijeka Inko Mance kaže kako vatrogasci malo toga mogu napraviti s obzirom na količinu paladina.

"Najveći problem je velika količina vode na prometnicama, prioritet je da ih rješavamo, da spasimo osobe koje su zaglavljene", kazao je Mance.

Mance je kazao i kako su vatrogasci zaprimili velik broj poziva za pomoć.

"To je stotine poziva, dugo nismo imali takvu situaciju. Prije 15 godina smo imali sličnu situaciju, ali dugo godina nije ovako bilo", kazao je Mance.

Kazao je i kako će biti puno posla za vatrogasce.

"Voda je prodrla u brojne poslovne prostore, prizemlja, podrume, bit će velika količina posla", kazao je Mance.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović kazao je da je situacija alarmantna.

"Ovakav potop nismo doživjeli godinama. Pliva centar grada, nemoguć je proći. Sve dežurne službe su na terenu, pohvala vatrogascima i djelatnicima Vodovoda i kanalizacije. Sutra ćemo vidjeti kolika je šteta", kazao je.

Kazao je i da tko ne mora da ne izlazi iz kuće.

Izdvojeno


Reci što misliš!