AKTUALNO / VIJESTI

U LISTOPADU

U Gradskom muzeju Karlovac uz Dan europske baštine zanimljiva besplatna radionica izrade sadrenih odljeva fasadnih dekoracija

U Gradskom muzeju Karlovac uz Dan europske baštine zanimljiva besplatna radionica izrade sadrenih odljeva fasadnih dekoracija

Manifestacijom Dani europske baštine pod vodstvom Vijeća Europe i Europske komisije tijekom rujna i listopada proslavlja se kulturna baština svih europskih zemalja, gradova i manjih sredina. Ovogodišnja krovna tema glasi "Održivost baštine", a Gradski muzej Karlovac je obilježavanje Dana europske baštine započeo 23. rujna programom održanim povodom Međunarodnog dana kulturne baštine i Dana europske baštine.

Programom „Podigni pogled“ i u listopadu se nastavlja obilježavanje Dane europske baštine. Od 10. do 12. listopada od 9 do 13 sati Karlovčani će moći sudjelovati u radionicama izrade sadrenih odljeva dekorativnih elemenata s gradskih pročelja pod vodstvom konzervatora-restauratora Vedrana Mesarića iz Arheološkog muzeja Zagreb. Radionica je namijenjena odraslima, a sudjelovanje je besplatno uz predbilježbu na kontakt [email protected] ili broj mobitela 091 1600 521.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Programom se želi potaknuti sugrađane na upoznavanje vlastitog grada, njegovih arhitektonskih znamenitosti ali i skrivenih kutaka, omogućiti im da doznaju iz prve ruke o načinu rada baštinskih stručnjaka i sudjeluju u njemu.

Voditeljica programa "Podigni pogled" je viša kustosica pedagoginja Lana Bede, a program je realiziran u suradnji s Arheološkim muzejom u Zagrebu. Program je financiran u okviru javnih potreba u kulturi Grada Karlovca. 

Izdvojeno


Reci što misliš!