AKTUALNO / VIJESTI

PREBROJAVANJE GLASOVA

Izbori u BiH: Izetbegović priznao poraz, Komšić proglasio pobjedu, ali prerano. Je li Dodik izgubio?

Izbori u BiH: Izetbegović priznao poraz, Komšić proglasio pobjedu, ali prerano. Je li Dodik izgubio?
Armin Durgut/PIXSELL

Predsjednik PDP-a tvrdi da je temeljem 460 tisuća prebrojanih glasova Jelena Trivić nova predsjednica Republike Srpske, što po njima znači da je Milorad Dodik izgubio izbore.

SDP-ov Denis Bećirović, koji je predstavljao ujedinjenu oporbu, u utrci za člana Predsjedništva pobijedio je uvjerljivo Bakira Izetbegovića. Željko Komšić je već proglasio da je pobijedio kandidatkinju HDZ-a BiH Borjanu Krišto, piše portal N1 televizije. Međutim, drugi mediji javljaju da je nakon 55 posto prebrojanih glasova prednosti Krišto, pa treba vidjeti kako će se se stvari odvijati.

U Republici Srpskoj izbori su rezultati u utrci za člana Predsjedništva BiH bili sukladni očekivanjima jer je pobijedila Željka Cvijanović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utrka za predsjednika Republike Srpske između Milorada Dodika i kandidatkinje oporbene Partije demokratskog progresa (PDP) Jelene Trivić i dalje je potpuno neizvjesna, a iz oba izborna stožera tvrde kako upravo njihovi kandidati vode.

Sve je ipak zasjenio visoki predstavnik Christian Schmidt koji je u izbornoj noći odlučio nametnuti izmjene Izbornog zakona.

Izdvojeno


Reci što misliš!