AKTUALNO / VIJESTI

SURADNJA

Potpisani Statut i Konvencija za uspostavu Europske grupacije za teritorijalnu suradnju „Putevi budućnosti: Ljubljana - Novo Mesto - Karlovac - Zagreb"

Potpisani Statut i Konvencija za uspostavu Europske grupacije za teritorijalnu suradnju „Putevi budućnosti: Ljubljana - Novo Mesto - Karlovac - Zagreb

Cilj grupacije je poticanje revitalizacije, modernizacije i prekograničnog razvoja željezničke infrastrukture s ciljem brže mobilnosti stanovništva te gospodarskog razvoja

U prostorijama Razvojnog centra Novo Mesto, 3. listopada, svečano su potpisani Statut i Konvencija za osnivanje Europske grupacije za teritorijalnu suradnju „Putevi budućnosti: Ljubljana - Novo Mesto - Karlovac - Zagreb". Ovo je prva takva grupacija koja je registrirana sa sjedištem u Sloveniji, a članovi su iz Hrvatske i Slovenije. 

Karlovačka županija i HŽ Infrastruktura čine hrvatske članove grupacije, a Općine Škofljica, Grosuplje, Ivanča Gorica, Trebnje, Mirna Pec, Semič, Črnomelj, Metlika, Novo Mesto, Razvojni centar Novo mesto te Slovenske željeznice čine slovenske članove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Karlovačke županije napominju kako je cilj grupacije poticanje revitalizacije, modernizacije i prekograničnog razvoja željezničke infrastrukture s ciljem brže mobilnosti stanovništva te gospodarskog razvoja. 

- Na taj način povezujemo dvije države i njihovo stanovništvo, a omogućuje se napredak te teritorijalna kohezija, dodaju. 

Inače, Sporazum o suradnji na projektu revitalizacije prekogranične željezničke infrastrukture Ljubljana - Grosuplje - Trebnje - Novo Mesto - Metlika - Karlovac - Zagreb, Karlovačka županija sa slovenskim općinama potpisala je još u svibnju 2018. godine.

Nakon potpisanog sporazuma, slijedi imenovanje ravnatelja i prijava na raspoložive natječaje, naglašavaju u Županiji. 

Izdvojeno


Reci što misliš!