AKTUALNO / VIJESTI

još je u zatvoru

Podignuta optužnica protiv mladića koji je ‘zoljom‘ gađao teren: Prijeti mu do pet godina zatvora

Podignuta optužnica protiv mladića koji je ‘zoljom‘ gađao teren: Prijeti mu do pet godina zatvora
Twitter

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću predložilo je optužnom vijeću Općinskog suda u Gospiću produljenje istražnog zatvora

Mladić koji je prošloga mjeseca na niželigaškoj utakmici na stadionu na Plitvičkim Jezerima iz predmeta nalik zolji ispalio pirotehničko sredstvo još uvijek je u istražnom zatvoru, a danas je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podiglo optužnicu. Terete ga za počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, doznaje Jutarnji.hr.

- Okrivljenog 26-godišnjaka se tereti da je 11. rujna 2022., na području općine Plitvička Jezera, tijekom održavanja nogometne utakmice na nogometnom igralištu, iako svjestan da se tamo nalazi veći broj osoba i pristajući da ugrozi njihov tjelesni integritet, iz improvizirane naprave u smjeru igrališta ispalio pirotehničko sredstvo "topovski udar", koje je palo na teren. Zahvaljujući okolnostima nije došlo do ozljeđivanja ni jedne od prisutnih osoba - kažu u tužiteljstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Želite podići svoje poslovanje na razinu više? Uživo poslušajte kako neki od najboljih u Hrvatskoj idu korak naprijed i uspješno grade svoj biznis

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću predložilo je optužnom vijeću Općinskog suda u Gospiću produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, ovaj slučaj je dospio u javnost nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka na kojoj je vidljivo kako mladić iz kućišta nalik zolji ispaljuje napravu koja eksplodira na nogometnom terenu. Policija ga je po snimci pronašla te je uhićen 13. rujna. Ako mu se tijekom sudskog postupka dokaže krivnja prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina, piše Jutarnji.hr.

Izdvojeno


Reci što misliš!