AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Pravo bablje ili 'miholjsko' ljeto: Nastavljaju se ugodne jesenske prilike s dosta dnevne topline

Pravo bablje ili 'miholjsko' ljeto: Nastavljaju se ugodne jesenske prilike s dosta dnevne topline

Ujutro i prijepodne uglavnom pretežno vedro, no još će češća u unutrašnjosti biti pojava magle i niskih slojevitih oblaka, koji se po kotlinama i uz rijeke mogu i nešto dulje zadržati

Nastavljaju nam se stabilne pa i prilično ugodne jesenske prilike. Sredozemlje ostaje pod utjecajem grebena anticiklone, po visini stiže i malo topliji zrak, dok se ciklone i fronte ubrzano premještaju sjevernim dijelom kontinenta. Povremeno će tek malo te vlage stići i do naših krajeva, ali uglavnom tek u obliku visokih oblaka.

Bit će idućih dana još dosta dnevne topline, pravog babljeg ili "miholjskog" ljeta, a i samo more se nije odviše ohladilo, temperatura mu je tek malo niža od zraka, između 20 i 22 °C.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne uglavnom pretežno vedro, no još će češća u unutrašnjosti biti pojava magle i niskih slojevitih oblaka, koji se po kotlinama i uz rijeke mogu i nešto dulje zadržati. No, izostankom značajnijeg vjetra magle može biti mjestimice na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana, prvenstveno uz zapadnu obalu Istre te u zadarskom akvatoriju. Jutro malo manje svježe.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj neće biti potpuno vedro, ali prevladavajuće sunčano, tek uz nešto visokih prozirnih oblaka. Vjetar slab, a bit će i malo toplije uz temperaturu između 21 i 24 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu umjerena pa i povećana naoblaka, ali bit će to uglavnom oblaci koji ne kvare odviše dojam sunčanog vremena. I ovdje mirno i malo toplije, oko 22 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano, ali uz više visokih slojevitih i koprenastih oblaka. Na moru će zapuhati slab do umjeren maestral, ali ostaje ugodno toplo.

Na sjevernom Jadranu i u gorju, slično pretežno sunčano uz visoke oblake. Vjetar slab do ponegdje umjeren sjeverozapadni ili zapadni, no navečer će pod Velebitom jačati bura, a mogući su zatim i olujni udari. Temperatura malo viša, kako na obali i otocima, tako i gorju, posvuda između 21 i 25 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti ostaje većinom stabilno, na kopnu u petak i subotu uz češću, a lokalno i dugotrajniju maglu i niske oblake. Sa subote na nedjelju prolazno naoblačenje, ali tek lokalno uz malo kiše, uglavnom samo oko gorja. Ostaje ugodno, jutra malo manje hladna, a promjena vremena, čini se, tek prema sredini idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu sunčanije, možda u subotu uz prolazno više oblaka, a moguća je lokalno i jutarnja magla. U petak bura slabi, no ponovno će u nedjelju pojačati na jaku, ponegdje olujnu. Temperatura se neće odviše mijenjati, ali od idućeg utorka bit će sve tmurnije i nestabilnije po sve izraženijoj južini.

Izdvojeno


Reci što misliš!