AKTUALNO / VIJESTI

ROK 30 MJESECI

Strabag uveden u posao izgradnje drugog kolosijeka pruge H. Leskovac - Karlovac! Evo do kada bi radovi vrijedni 2,7 milijardi kuna najkasnije trebali početi

Strabag uveden u posao izgradnje drugog kolosijeka pruge H. Leskovac - Karlovac! Evo do kada bi radovi vrijedni 2,7 milijardi kuna najkasnije trebali početi

Od datuma uvođenja u posao počinje teći i ugovorni rok od 30 mjeseci za dovršetak radova, napominju iz HŽ-a, što znači da bi cijeli projekt trebao biti gotovo u prvom tjednu mjeseca veljače 2025. godine

Kako što su najavili iz HŽ Infrastrukture, radovi na projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Hrv. Leskovac – Karlovac službeno su počeli 8. rujna ove godine, i to uvođenjem izvođača u posao.

To je mjesec i pol nakon što je u Karlovcu s konzorcijem Strabag AG, Strabag d.o.o., Strabag Rail te s tvrtkom AŽD Praha potpisan ugovore o 2,7 milijardi kuna vrijednim radovima na 44 kilometara pruge, u kojima su i obnove kolodvora i stajališta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako za KAportal pojašnjavaju iz HŽ-a, uvođenje izvođača u posao obavlja se primopredajom projektne dokumentacije, elaborata iskolčenja i pravomoćnih građevinskih dozvola, što se evidentira upisom u građevinski dnevnik. 

- Svemu tome prethodi dostava garancija, podataka o registraciji tvrtke i slično. Početak radova kreće kad se za to ostvare uvjeti, točnije kada inženjer, osoba ovlaštena u ime naručitelja za obavljanje poslova stručnog nadzora, odobri svu dokumentaciju i uvjete koji su potrebni za početak radova u skladu s ugovorom. Inženjer potom obavještava investitora, HŽ Infrastrukturu, da je izvođač spreman za početak radova. Ovo se događa u periodu od 28-42 dana od upisa u građevinski dnevnik, dodaju. 

Od datuma uvođenja u posao počinje teći i ugovorni rok od 30 mjeseci za dovršetak radova, napominju iz HŽ-a, što znači da bi cijeli projekt trebao biti gotov u prvom tjednu mjeseca veljače 2025. godine.   

Izdvojeno


Reci što misliš!