AKTUALNO / VIJESTI

Kreću u utorak

Hrvatske vode više ne žele riskirati u Brodarcima: Gradit će privremeni sustav obrane od poplava - pijeskom će puniti box barijere

Hrvatske vode više ne žele riskirati u Brodarcima: Gradit će privremeni sustav obrane od poplava - pijeskom će puniti box barijere

Čini se da su barijere za obranu od poplava punjene vodom ujedno ovim činom - otpisane!

Iz Grada Karlovca su javili da će u utorak, 11. listopada 2022.g. u 12 sati predstavnici Hrvatskih voda, Karlovačke županije i Grada Karlovca obići Brodarce gdje će se puniti box barijere pijeskom – odnosno gdje će biti uspostavljen privremeni sustav obrane od poplava.

- Tijekom mjeseca rujna 2022. godine ostvarene su rekordne količine oborina na području Gorskog kotara. Posljedično  tome zabilježeni su i rekordni vodostaju rijeke Kupe u svom gornjem toku, ali i vrlo visoki vodostaji na nizvodnom dijelu (Brodarci). U jutarnjim satima 18. rujna 2022. ostvaren je maksimalni vodostaj na vodomjernoj postaji Kupa Karlovac (+804) što je rezultiralo izlijevanjem rijeke Kupe iz korita i plavljenje poljoprivrednih površina, dvorišta te dva stambena objekta u Brodarcima, podsjetili su u Gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kako bi se spriječila daljnja plavljenja naselja Brodarci, Hrvatske vode pristupile su izradi planske dokumentacije za izradu privremenog sustava obrane od poplava, kažu.

Izdvojeno


Reci što misliš!