AKTUALNO / VIJESTI

fuchs za rtl

I u školama će se gledati utakmice Vatrenih, javila se bivša ministrica: 'Čitam i ne vjerujem'

I u školama će se gledati utakmice Vatrenih, javila se bivša ministrica: 'Čitam i ne vjerujem'

Ministar je napomenuo da će se propušteno gradivo zbog gledanja utakmice morati nadoknaditi

Nakon što je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs za RTL Danas potvrdio da će se i u školama moći gledati utakmice hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Katru, javila se bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. I to u nevjerici.

“Čitam i ne vjerujem da je ministar rekao da će djeca u školama gledati nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru. Nadam se da je izjava izvađena iz konteksta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na stranu činjenica da to ministar ne može samo tako odlučiti, osobito bez suglasnosti roditelja i plana nadoknade sati nastave.

Naime, nije jasno koji odgojni i obrazovni ishodi se ostvaruju gledanjem utakmica, a niti je li uopće ijedna škola dostavila takav nerazumni zahtjev nadležnom ministarstvu.

Ovo Svjetsko prvenstvo prate brojne kontroverze od samog dobivanja domaćinstva pa do surovog odnosa prema radnicima koji su radili na izgradnji stadiona. Poginule su i povrijeđene na tisuće potplaćenih stranih radnika te bismo trebali razmisliti o bojkotu Svjetskog prvenstva u Kataru i njegovih sponzora, a ne o preporuci gledanja.

O tome bismo trebali govoriti učenicima jer je to moralna i etička dilema, koja može naći svoje mjesto u kurikulumu npr. Međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja”, poručila je Divjak.

Izdvojeno


Reci što misliš!