AKTUALNO / VIJESTI

optužnica

Majka optužena zbog zlostavljanja kćeri tinejdžerice - tražila je da ocu piše kako ga ne voli: "Crkni, da te barem nisam nikada rodila"

Majka optužena zbog zlostavljanja kćeri tinejdžerice - tražila je da ocu piše kako ga ne voli:
Pixabay.com

Na ispitivanju u policiji se branila šutnjom, a u tužiteljstvu je porekla sve što joj je stavljeno na teret

Protiv jedne majke iz jednog manjeg mjesta na području Karlovačke županije, koja je navodno zlostavljala svoju kćer tinejdžericu Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu. Događalo se to, kako je utvrđeno, od studenog prošle godine do kolovoza ove godine. Učestalim vrijeđanjem pogrdnim imenima, smatra tužiteljstvo, ugrozila je njezin psihofizički razvoj.

- Iako svjesna da time može ugroziti pravilan psihofizički razvoj svoje kćeri, vrijeđala ju je raznim pogrdnim nazivima govoreći joj da je glupača, retardirana i đubre, psovala ju i prikazivala kao smetnju u svome životu, učestalo ju fizički napadala na način da ju je otvorenim dlanom udarala po licu, stavljala joj jastuk na glavu, od kćeri tražila da šalje poruke ocu u kojima bi pisala da ga ne voli, a tijekom zajedničkog ljetovanja, rekla je kćeri da se kaje što ju je rodila, da barem crkne, da je za obrisati pod, govno, psovala ju, te ju je otvorenim dlanom udarila po licu - kažu u tužiteljstvu.
   
Državno odvjetništvo za majku traži uvjetnu zatvorsku kaznu od godine dana s rokom kušnje od tri godine. Ispitana pred policijskim službenikom kao osumnjičenica majka nije iznosila obranu niti odgovarala na pitanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ispitana pred državnim odvjetnikom okrivljena je u potpunosti porekla počinjenje kaznenog djela stavljenog joj na teret, odnosno porekla je da bi ikada udarila ili na drugi način fizički i psihički zlostavljala svoju kći, a posebno da bi to činila tijekom posljednje tri godine.

Smatra da je do podnošenja kaznene prijave došlo jer je kći pala pod utjecaj oca kod kojega se nalazi, a s kojim se majka razvela u studenom prošle godine i kći je bila povjerena njoj na čuvanje i odgoj, dok je otac imao pravo viđanja djeteta.

Stručni tim Centra za socijalnu skrb je prošle godine utvrdio da je dijete u svim segmentima prekomjerno involvirano u sukob roditelja nakon razvoda braka, radi čega je roditeljima izrečeno upozorenje na pogreške i propuste u ostvarivanju skrbi o djetetu, te im je izrečena mjera stručne pomoći.

- Cijeneći činjenicu da se radi o dužem inkriminiranom razdoblju kao i uzimajući u obzir dob žrtve koja je u razvoju i osjetljivoj fazi psihofizičkog odrastanja, smatram da se u konkretnom slučaju radilo o zlostavljanju djeteta te da se ponašanje okrivljenice negativno odrazilo na pravilan psihofizički razvoj žrtve. Opisanim ponašanjem okrivljenica je ispunila bitna subjektivna i objektivna obilježja kaznenog djela povrede djetetovih prava, pa se stoga podizanje ove optužnice ukazuje opravdanim i na zakonu utemeljenim, zaključak je zamjenice općinske državne odvjetnice u Karlovcu.

Izdvojeno


Reci što misliš!