AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Kiša pada cijelu noć, a moguć je i snijeg - vrijeme će se smiriti tek u večernjim satima, sutra moguće i malo sunca

Kiša pada cijelu noć, a moguć je i snijeg - vrijeme će se smiriti tek u večernjim satima, sutra moguće i malo sunca
PIXSELL

Nema opasnosti od izlijevanj karlovačkih rijeka.

Nema opasnosti od izlijevanja karlovačkih rijeka usprkos obilnim padalinama proteklih dana, kiša i dalje neprestance pada cijelu noć.

Korana je jučer u 14 sati prestala rasti i zaustavila se na 543 cm, a uslijedio je pad od po nekoliko centimetara po satu, da bi rijeka jutros u 5 sati krenula rasti, također minimalno, od nekoliko centimetara po satu. Slična je situacija i s Kupom. Njena stagnacija je zabilježena jučer u 13 sati na 531 cm, te lagani pad, a onda rast također jutros u 5 sati. Obje rijeke su razine povećale za po 2 cm.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kiša će nastaviti padati dobrim dijelom i danas, moguć je i snijeg, a smirivanje vremena se očekuje prema večeri.

- Pretežno oblačno, povremeno s kišom. U gorju će biti snijega uz stvaranje snježnog pokrivača, a mjestimična susnježica i snijeg mogući su i u nizinama na zapadu zemlje. Prema večeri u većini krajeva prestanak oborine te djelomično razvedravanje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu još ujutro i jugozapadnjak. Najviša dnevna od 2 do 7 u unutrašnjosti te između 12 i 17 °C duž obale, prognoziraju u Državnom hidrometeorološkom zavodu RH.

Sutra će biti oblačno, u noći na ponedjeljak može pasti malo kiše, ali, moglo bi konačno zasjati i malo sunca.

- Na Jadranu barem djelomice sunčano, no još u noći na jugu uz promjenljivu naoblaku može pasti malo kiše. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz maglu, a potom sunčanije. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku i zapadni te sjeverozapadni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u noći duž obale ponegdje i bura. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu između 6 na sjeveru do 11 °C na jugu. Najviša dnevna od 6 do 9, u gorju ponegdje niža, a na Jadranu između 13 i 16 °C - prognoza je DHMZ-a za ponedjeljak.

Izdvojeno


Reci što misliš!