AKTUALNO / VIJESTI

SJAJNA AKCIJA

Po velikoj kiši "Panovci" ipak posadili 15 novih stabala kod Hrvatskog doma - uskoro će niknuti još dva, a možda i pet

Po velikoj kiši

Zbog jake kiše privremeno se odustalo od sadnje još dva bagrema.

Po zaista teškim, gotovo nemogućim vremenskim uvjetima, ekipa iz udruge za zaštitu okoliša Pan danas je odradila obećano i posadila nova stabla - zasad ne svih 20 za 20 godina postojanja udruge, ali vjerujemo da će do kraja godine i u tome uspjeti.

Pridružili su im se i građani, a stručne savjete davalo je Zelenilo pa je odlučeno i da se umjesto planiranih 17 danas posadi 15 sadnica - na prostoru kod Hrvatskog doma i dvorane Ekonomsko-turističke škole tako će izrasti 10 crvenocvjetnih kestena, po dvije bijele vrbe i bagrema te jedan močvarni taksodij. Zbog jake kiše privremeno se odustalo od sadnje još dva bagrema, jer je na lokacijama namijenjenim za sadnju počela izbijati voda. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Puno toga nam danas nije išlo na ruku - kiša je padala čitavi dan, kod kopanja smo na nekim mjestima nailazili na navoze građevnog materijala, a kako su sadnice prilično visoke, rupe koje smo iskapali morale su biti dovoljno duboke i široke. Srećom, volonteri su bili voljni i uporni, pa smo uspjeli završiti sav predviđeni posao i od srca hvala svima koji su pomogli, kažu iz Pana, uz napomenu da se nadaju da će uspjeti vrlo brzo prikupiti novce za još tri sadnice kestena kako bi zaokružili ovu lijepu priču i posadili 20 stabala uz svojih 20 godina.

Izdvojeno


Reci što misliš!