AKTUALNO / VIJESTI

DEMOGRAFIJA

500 kuna mjesečno! Državni ured nudi 6,6 milijuna kuna za podizanje standarda u vrtićima - u Karlovačkoj županiji na taj novac mogu računati tek četiri grada i jedan općina

500 kuna mjesečno! Državni ured nudi 6,6 milijuna kuna za podizanje standarda u vrtićima - u Karlovačkoj županiji na taj novac mogu računati tek četiri grada i jedan općina

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom prijavitelju iznosi 412.500 kuna (54.748 eura) za najviše 75 djece

Središnji državni ured za demografiju i mlade pozvao je gradove i općine, osnivače vrtića, da se prijave na javni poziv vrijedan 6, 6 milijuna kuna (877.247 eura) za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u ovoj godini.

Poziv je upućen razvijenim jedinicama lokalne samouprave, svrstane od V. do VIII skupine indeksa razvijenosti, pa tak u Karlovačkoj županiji na ta sredstva mogu računati tek četiri grada i jedna općina. U V. skupini nalaze se gradovi Ogulin i Ozalj te općina Rakovica, u VI. skupini Duga Resa te u VII. grad Karlovac. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Financijska potpora dodjeljivat će se prema broju djece upisane u dječji vrtić u tekućoj pedagoškoj godini, dakle od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2023. te po djetetu iznosi 500 kuna, odnosno 66,36 eura mjesečno.

Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom prijavitelju iznosi 412.500 kuna (54.748 eura) za najviše 75 djece za razdoblje od 11 mjeseci u pedagoškoj godini od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2023.

Javni poziv ima modalitet otvorenog trajnog poziva, što znači da rok za podnošenje prijava ističe danom iscrpljenja raspoloživih financijskih sredstava. Osnivači vrtića prijave šalju isključivo poštom u zatvorenoj omotnici, a iste će se obrađivati po redoslijedu zaprimanja. 

Iz Ureda napominju kako aktualni poziv nastavak je potpore gradovima i općinama u provedbi predškolskih programa unatrag tri godine.

- Ljetos je za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima dodijelio gotovo 11 milijuna kuna za stotinjak slabije razvijenih gradova i općina, dodaju. 

Izdvojeno


Reci što misliš!