AKTUALNO / VIJESTI

PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A

Plenković o gledanju utakmica u školi: 'Nije to nikakav organizirani raspašoj, nadoknadit će'

Plenković o gledanju utakmica u školi: 'Nije to nikakav organizirani raspašoj, nadoknadit će'
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Poručio je da će i on možda otići na neku od utakmica. 'Ako bude moguće, rado, dobili smo službeni poziv da dođemo u Katar. Vidjet ćemo'

Danas se u Zagrebu održala tradicionalna sjednica šireg predsjedništva HDZ-a. Izjavu nakon sjednice dao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Smatra da je u Vukovaru sve prošlo dostojanstveno. Kaže da su raspravljali i o zadnjoj anketi po kojoj HDZ raste, a oporbene stranke padaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Imamo potporu birača", kratko je rekao pa komentirao izjavu austrijskog ministra o ulasku Hrvatske u Schengen. Podsjetio je da dolazi i njihov kancelar s kojim će o tome razgovarati.

Najavio sam dolazak austrijskog kancelara Karla Nehammera. Razgovarat ćemo o tim zabrinutostima. Ali razlog zbog kojeg su zabrinuti nije Hrvatska. Mi razumijemo tu poziciju, s obzirom na povećan broj tražitelja azila u Austriji", rekao je Plenković.

Dotaknuo se nakon toga novih cijena goriva.
"Tendencije kažu da bi išlo gorivo prema dolje, što je dobro. Jeftiniji su benzin i dizel, ostali smo na fiksiranoj cijeni plavog dizela. Naši građani i gospodarstva plaćaju jeftiniju cijenu struje, plina i goriva i to je ogroman doprinos države da cijene energenata budu jeftinije. Pratimo dalje situaciju i onda ćemo reagirati i mislim da smo s tom politikom koja traje više od godinu dana učinili jako puno dobra hrvatskim građanima i gospodarstvu", kazao je premijer.

Istaknuo je da vojsku ne treba privatizirati i da ne dolazi u obzir da ministar izostaje s važnih događaja jer to tako predsjednik traži.

"Ministar ima sav naslov da se s njima pozdravi i on će raditi svoj posao, a što se tiče predsjednika, ta vrsta privatizacije i pretvaranje tih događaja u mjesto gdje će vrijeđati ministra, to je neprihvatljivo i to treba osuditi”, rekao je pa dodao: "On je taj koji stalno vrijeđa i radi pritisak na DORH."

Prokomentirao je i izjavu ministra Fuchsa o gledanju utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u.

"Oni koji to žele i koji se tako dogovore, ako budu gledali utakmicu, tih će 2 sata nadoknaditi u drugom terminu, nije to nikakav organiziran raspašoj. Znamo da Hrvati vole nogomet, da reprezentacija ima odličnu momčad, da smo svjetski viceprvaci i da imamo puno nade i želje da hrvatska nacionalna vrsta ostvari što bolji rezultat u Kataru. Ne treba biti veliki politički analitičar da znate da je ljudima bitno kako će Hrvatska igrati", istaknuo je Plenković.

Poručio je da će i on možda otići na neku od utakmica.

"Ako bude moguće, rado, dobili smo službeni poziv da dođemo u Katar. Vidjet ćemo."

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!