AKTUALNO / VIJESTI

MEĐUNARODNI TURISTIČKI SAJAM

Hostel Karlovac u Budimpešti: U turizmu nema slobodnog dana, jedino se tako može uspjeti!

Hostel Karlovac u Budimpešti: U turizmu nema slobodnog dana, jedino se tako može uspjeti!

Nakon uspješnog nastupa na turističkom međunarodnom turističkom sajmu u Pragu vrijedni zaposlenici Hostela Karlovac nastavljaju s predstavljanjima i akvizicijama na stranim tržištima. Ovoga puta nastupili sa na sajmu u Budimpešti koji je organizirala Hrvatska turistička zajednica.

- Ovo je već drugi puta da se predstavljamo na ovom sajmu. Dobro smo se pripremili i  mislimo da smo privikli potrebitu pozornost potencijalnih novih grupa i pojedinaca. Držim da smo svake godine sve kvalitetniji glede smještaja i ponude i da uistinu imamo što za ponuditi našim gostima. – kaže Petra Valković Kučan, prodajna predstavnica Hostela.

- Za nas  kao Hostel izuzetno je važno da već sada pokušamo popuniti ne samo kapacitete za sljedeću već i onu 2024. godinu. Prema svim trenutnim pokazateljima i istraživanjima nova sezona ponovno će zbog različitih spleta okolnosti po svemu sudeći biti vrlo izazovna. Iz tog razloga mi smo odlučili više se orijentirati na germanska područja, te Mađarsku, Češku  i Slovačku. Naravno, sve to nakon što ugostimo vrtićku djecu, školarce, sportaše i umirovljenike iz Karlovca i Karlovačke županije. Ovakva iskustva i sklopljena poznanstva za nas su od posebnog značaja. – dodala je Margita Hreljac, voditeljica turističke agencije u Hostelu Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je ovaj sajam po posjećenosti bio nešto manji od Praškog uspostavljeni su mnogi novi kontakti. Uz to djelatnici Hostela posjetili su i 7. okrug i vrijednu Katicu Benscek koja je također potvrdila veliki interes mađarskih škola za dolazak na ljetovanje upravo u Selce. Osim toga već je tradicionalno potvrđena uspješna suradnja između Erzebet okruga i grada Karlovca.

Nakon sezone koja u Selcu još uvijek traje zadovoljan je i ambiciozni direktor karlovačkog Hostela u Selcu Dario Smojver. 

- Mnogi su mišljenja da završetkom ljeta prestaju sve aktivnosti na moru. U našem slučaju mi smo uspjeli u posljednjih pet godina znatno promijeniti to mišljenje. Naš Hostel otvoren je kroz cijelu godinu i u ovoj sezoni nije polučio samo sjajne turističke rezultate,  već i one financijske. Sljedeći vikend očekujemo jednu grupo od tridesetak gostiju, a velike su šanse da ćemo po prvi puta imati i doček Nove godine – kaže Smojver. 

Za sve zaposlenike prošla sezona je bilo naglašeno duga i naporna. No, svjesni su činjenice da ih zapravo najveći posao očekuje upravo sada. 

– Iskreno se nadamo da ćemo naše goste vrlo brzo ponovno ugodno iznenaditi novitetima u Selcu kako glede sadržaja tako i kvalitete smještaja. Jednom riječju u turizmu nema slobodnog dana. Jedino se tako može uspjeti. – zaključio je Dario Smojver.

Izdvojeno


Reci što misliš!