AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Prošlo je? Glavnina ciklone uglavnom iza nas, pljuskovi još na jugu, na kopnu i snijeg

Prošlo je? Glavnina ciklone uglavnom iza nas, pljuskovi još na jugu, na kopnu i snijeg

Sa sjevera duž Jadrana širit će se jaka i na udare olujna bura te tramontana. Na Kvarneru već moguća sunčana razdoblja

Glavnina nevolja uzrokovanih ciklonom je iza nas, iako će ciklona još djelovati na vrijeme u našim krajevima, ali će polako slabjeti i odmicati na istok.

SRIJEDA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvome dijelu dana zato još vjetrovito, hladno uz dosta oblaka i povremenu kišu, u gorju snijeg, a mjestimice se čak i uz granicu sa Slovenijom kao i Hrvatskom Zagorju i Međimurju može skupiti par cm snježnog pokrivača. Izraženiji pljuskovi mogući su još samo na jugu, gdje će u početku biti i neugodne lebićade. Drugdje duž Jadrana će se sa sjevera polako širiti jaka, na udare olujna bura i tramontana. Na Kvarneru tako već moguća sunčana razdoblja.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prestanak oborina te postupno smanjivanje naoblake, osobito prema večeri kada će biti i vedrine. Vjetar će malo samo oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak, no ostaje hladno, najviše tek 5-6 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu i dalje tmurno, oblačno uz tek slabe oborine koje prestaju navečer. No, kako će zapadni i jugozapadni vjetar okrenuti na umjeren, povremeno i jak sjeverozapadnjak temperatura će biti u padu, a bit će ponegdje hladnije nego ujutro, uglavnom ispod 5 °C.

U Dalmaciji će se postupno širiti bura i tramontana sa sjevera, s kojima će se raskidati naoblaka, ali još uvijek južnije od Splita, a osobito Makarske će biti dosta oblaka, moguće i kojeg izraženijeg pljuska. Temperatura između 12 i 14 °C, niža u zaobalju.

Na sjevernom Jadranu i u gorju razvedravanje, već i suho, prestajati će i susnježica i snijeg u Gorskom kotaru i Lici. Vjetar će značajnije oslabjeti pa će se činiti ugodnije, iako u gorju ostaje hladno.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu do vikenda stabilnije i sunčanije, ali tek nakon lokalno dugotrajnije magle i jutarnjeg mraza. U subotu oblačnije, rijetko uz slabe oborine, ali će se ti oblaci uz hladnoću zadržati i početkom idućeg tjedna.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu četvrtka i petak sunčaniji i mirniji. Tek će potkraj petka zapuhati umjereno jugo s kojim će se naoblačiti oko Kvarnera, ali će glavnina kiše povezane s tim prolaznim naoblačenje pasti tijekom subote u Dalmaciji. Zapuhati će opet jaka bura, čak obilježiti vikend, ali se temperatura neće odviše mijenjati.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!