AKTUALNO / VIJESTI

SWAP PARTY

Diljem Hrvatske u ovom tjednu razmjena odjeće i "Zeleni petak" umjesto Black Fridaya - u Karlovcu ga organizira Pan

Diljem Hrvatske u ovom tjednu razmjena odjeće i

Od 21. do 27. studenog diljem Hrvatske održava se "Hrvatski tjedan održive mode" u organizaciji okolišnih udruga Zelena akcija, Vestigium, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, Krugovi, Zelena Istra, Sunce - Split te karlovačke udruge za zaštitu okoliša i prirode Pan.

Povod organizaciji ovog anti-konzumerističkog modnog tjedna jest problem prekomjerne potrošnje tekstila i mahnita kupovina za vrijeme tzv. “Crnog petka” kojeg se ovim događajem želi rebrendirati u “Zeleni petak”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Hrvatski tjedan održive mode” (Croatian Sustainable Fashion Week) ima za cilj promovirati koncept održive i cirkularne mode te aktivnog suprotstavljanja konzumerizmu i golemoj količini otpada koju konzumerističke prakse stvaraju. U ovom je tjednu zadatak udruga osnažiti građane i građanke za izgradnju održivijeg odnosa s modom i smanjenje nastanka tekstilnog otpada.

Glavna aktivnost “Hrvatskog tjedna održive mode” su zabave razmjene odjeće (swap party) koje će se odvijati na raznim lokacijama u Zagrebu, Karlovcu, Puli i Splitu. U Zagrebu će se tulumi razmjene održati na pet lokacija (Centar, Kvatrić, Dubrava, Utrina i Vrbani) u različitim terminima tijekom tjedna.

Zabave razmjene su događaji na kojima se ljudi okupljaju kako bi međusobno razmijenili odjeću, obuću ili modne dodatke i na taj se način riješili stvari koje više ne trebaju, a istovremeno nabavili stvari koje su im stvarno potrebne. Ovom praksom, udruge žele redefinirati modu, razotkriti štetne modne prakse te promovirati vrijednosti poput (samo)održivosti, kulture razmjene i ponovne uporabe.

Pan sve Karlovčane i Karlovčanke poziva na Swap party u petak 25.11. od 18 do 21 u prostorijama Eko Pana (Radićeva 12, Karlovac). Riješite se vama već dosadnih komada odjeće i udomite nove u ugodnom i prijateljskom okruženju! I zato pinklec na rame i put pod noge i posjetite neku od zabava zamjene odjeće.

Više detalja o tome kako sudjelovati pronađite OVDJE.

Izdvojeno


Reci što misliš!