AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Do petka uglavnom suho, ujutro uz maglu, a tijekom dana uz malo sunca. Od subote pogoršanje

Do petka uglavnom suho, ujutro uz maglu, a tijekom dana uz malo sunca. Od subote pogoršanje
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na Jadranu već u petak okreće na jugo - po jačini ni blizu onom od jučer, ali dovoljno da navuče oblake i pokvari raspoloženje. Za vikend je na redu škura bura, bit će i olujnih udara, a kiše ponajprije na jugu zemlje

Uz greben s jugozapada tlak zraka raste, a vrijeme se stabilizira tako će danas i sutra biti većinom suho i sunčanije, a zatim se spušta nova dolina uz koju je na redu još jedan nestabilniji vikend.

ČETVRTAK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijepodne u unutrašnjosti magla i niski oblaci, mjestimice dugotrajni, dok će uz obalu od jutra biti barem djelomice sunčano. Vjetar slab, na istoku i jugu do umjeren sjeverozapadni, a pod Velebitom i bura.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima mjestimice i dalje niska naoblaka, često će nebo ostati potpuno zaklonjeno oblacima, ali ponegdje će proviriti i malo sunca. Vjetar slab, a temperatura oko 8, 9 °C.

U Slavoniji djelomice sunčano, nešto oblačnije na krajnjem istoku, a rijetko je uz više oblaka moguća slaba rosulja. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura oko 9 stupnjeva.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura do najviše 17 stupnjeva.

Toplije i vedrije danas i na sjevernom Jadranu, ali i u gorju, bit će barem djelomice sunčano, a vjetar će većinom izostati.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Još u petak većinom suho, ujutro i dalje magla i niski oblaci, ponegdje i mraz, a zatim sunčana razdoblja. Već u subotu opet većinom oblačno, krajem dana i u nedjelju uz slabe oborine, u gorju i snijega. Temperatura se do kraja tjedna neće previše mijenjati - jutarnja oko nule, dnevna ispod 10, ali u novom tjednu ipak nešto hladnije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu već u petak okreće na jugo - po jačini ni blizu onom od jučer, ali dovoljno da navuče oblake i pokvari raspoloženje. Za vikend je na redu škura bura, bit će i olujnih udara, a kiše ponajprije na jugu zemlje. Temperatura se neće previše mijenjati pa jutra ostaju prohladna, ali danju uz obalu razmjerno ugodno.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!