AKTUALNO / VIJESTI

EU PROJEKT

Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu prezentirana studentima na Veleučilištu: Ovaj projekt je prvi korak u stvaranju energetski učinkovitog sustava

Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu prezentirana studentima na Veleučilištu: Ovaj projekt je prvi korak u stvaranju energetski učinkovitog sustava

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kuna od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kuna, a od kojih se 103.585.047,02 kuna financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma

Na Veleučilištu u Karlovcu, 22. studenog 2022. godine, predstavljen je EU projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ u svrhu edukacije, promocije i vidljivosti projekta.

Direktor Gradske toplane, Hrvoje Klobučar i tehnički voditelj projekta, Inoslav Latković u obliku prezentacije studentima zaštite na radu predstavili su projekt, njegove ciljeve i svrhu, kao i tehničke detalje koji su studentima bili najzanimljiviji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na kraju prezentacije studenti su mogli postaviti pitanja o ovom vrijednom i važnom projektu za lokalnu zajednicu koji predstavlja prvi korak u stvaranju energetski učinkovitog toplinskog sustava, a podijeljeni su im i promotivni materijali.

Podsjetimo da će se provedbom ovog projekta smanjiti gubici topline u distribuciji toplinske energije s trenutnih 15% na manje od 8%. Postići će se i centralizirano upravljanje isporukom toplinske energije kroz centralni toplinski sustav, a time posredno i većom kvalitetom zraka i života u gradu Karlovcu.

- Buduća proizvodnja toplinske energije temeljit će se na obnovljivim izvorima energije, ponajviše geotermalne energije, što će rezultirati manjom emisijom stakleničkih plinova. Korištenjem centralnog toplinskog sustava zagarantirana je sigurnost, raznovrsnost i redundantnost te mogućnost upotrebe raznovrsnih obnovljivih izvora energije, izvijestili su iz tvrtke. 

Projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kuna od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kuna, a od kojih se 103.585.047,02 kuna financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!