AKTUALNO / VIJESTI

VISOKO OBRAZOVANJE

U protekloj godini 897 žitelja Karlovačke županije je diplomiralo - dobili smo i 7 novih doktora znanosti te 14 magistara

U protekloj godini 897 žitelja Karlovačke županije je diplomiralo - dobili smo i 7 novih doktora znanosti te 14 magistara

Šest novih doktora znanosti je iz Karlovca, a jedan ili jedna iz Ogulina.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku prošle je godine visokoškolsku diplomu steklo 897 stanovnika i stanovnica Karlovačke županije. Nešto više od polovice tog broja - 478, je iz Karlovca. Slijedi 98 Ogulinaca, 78 Dugorešana, 54 Slunjana i 42 Ozljana, dok je, barem prošle godine, najobrazovanija među općinama Rakovica sa 24 nova diplomca i diplomke.

Veseli i da nema općina bez ijednog novog diplomca, a najmanje ih je u Tounju - 2.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U daljnjoj razdiobi slijedi da je 607 navedenih visoko obrazovanje steklo na sveučilišnim studijima hrvatskih fakulteta, dok ih je 68 završilo stručne studije na fakultetima. Okruglo 200 osoba diplomu je steklo na nekom od hrvatskih veleučilišta, a 15 na visokim školama. Na nekoj od umjetničkih akademija diplomiralo je 13 stanovnika i stanovnica Karlovačke županije - 8 iz Karlovca, po dvoje iz Ogulina i Duge Rese te jedna osoba iz Rakovice.

Karlovačka županija dobila je i sedam novih doktora znanosti, od čega je šest sa prebivalištem u Karlovcu, a jedan ili jedna u Ogulinu.

Napokon, kada su u pitanju novi magistri i magistre njih je 14 - 11 u Karlovcu, 2 u Ogulinu i 1 u Ozlju.

Izdvojeno


Reci što misliš!